Home > Nieuwe Moerenfietsroute in Veurne officieel voorgesteld. Traject van 39 naar 55,8 km

Nieuwe Moerenfietsroute in Veurne officieel voorgesteld. Traject van 39 naar 55,8 km

Geschreven op 25 januari 2023 om 09:51 door Mario De Wilde

In Veurne heeft Westtoer de vernieuwde Moerenfietsroute voorgesteld. Het fietstraject is uitgebreid van 39 naar 55,8km. De route loopt door het unieke polderlandschap De Panne, Veurne en Alveringem. De fietsroute is ook helemaal opnieuw bewegwijzerd. De nieuwe fietsroute kadert in een volledige herwerking van het recreatieve fietsaanbod in West-Vlaanderen. Westtoer speelt nog beter in op de beleving van recreanten dankzij de integratie van nieuwe paden, natuurgebieden en leuke stopplaatsen langs de fietsroutes. In totaal worden 25 nieuwe fietsroutes gelanceerd. Zeven daarvan werden vorig jaar reeds geopend, en de Moerenfietsroute is de tweede van 18 nieuwe fietsroutes die in het voorjaar van 2023 worden voorgesteld. Westtoer organiseert in 2023 een themajaar rond fietsen en wandelen vanuit het nieuwe merk ‘Visit West-Vlaanderen’. Dit is een overkoepelend toeristisch platform dat vooral de fiets- en wandelmogelijkheden alsook de gastronomische troeven uit West-Vlaanderen presenteert.

“Het vlakke traject van de Moerenfietsroute leent zich er uitstekend toe om door jong en oud per fiets te worden verkend. Het parcours slingert door het hinterland van de kust tot in de Westhoek. Zeker De Moeren zorgen voor een uniek decor, het is het laagst gelegen gebied van België. De route passeert ook voorbij heel wat pittoreske dorpen waar de recreant een stop kan inlassen. Een mooie tocht met wat streeklekkers, het ideale recept voor een geslaagde uitstap”, aldus Sabien Lahaye Battheu, voorzitter Westtoer en gedeputeerde voor Toerisme.

De Moerenfietsroute verwijst naar ‘De Moeren’: een moerasgebied dat ooit werd drooggelegd en nu twee meter onder het zeeniveau ligt. Een getuige van die drooglegging is de Sint-Gustaafmolen die het water hielp wegpompen. Het traject loopt ook langs het hinterland van De Panne richting Veurne waar je bovenin de Sint-Niklaaskerk een panoramisch 360° uitzicht hebt op de polders, de zee en zelfs het West-Vlaamse Heuvelland. Dit uitkijkpunt werd gerealiseerd in het kader van Horizon 2025. De route doorkruist ook heel wat charmante polderdorpen zoals Steenkerke, Oeren en Wulveringem waar je kan uitblazen terwijl je van een streekbiertje en lokale lekkernijen geniet.

De route wordt bewegwijzerd door zeshoekige bordjes en kent startpunten aan: Visit Veurne, het Stationsplein Adinkerke en Toerisme Alveringem. Aan deze drie startpunten staat telkens een startbord. Alle herwerkte routes worden als ‘bewegwijzerde suggestieroute’ geïntegreerd op de fietsnetwerkkaarten. Van deze routes zal er geen aparte folder meer verschijnen. De fietsnetwerkkaarten met de suggestieroutes zijn vanaf eind maart te koop in de webshop van Westtoer, www.westoer.be en bij onze partners (diensten voor toerisme, bezoekerscentra, boekhandels, etc.).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.