Home > Nieuwe Landbouwraad in Veurne van start. Oud-voorzitter geeft fakkel door

Nieuwe Landbouwraad in Veurne van start. Oud-voorzitter geeft fakkel door

Geschreven op 20 januari 2020 om 16:35 door Mario De Wilde

De nieuwe landbouwraad is samengesteld. Tot 2025 zal deze adviesraad het stadsbestuur helpen bij het uittekenen van het landbouwbeleid van de stad. Jozef Deeren neemt na 17 jaar afscheid als voorzitter.Iedere legislatuur moeten de stedelijke adviesraden opnieuw worden samengesteld. De  is intussen voltallig en staat klaar voor de allereerste vergadering. Die is gepland op 17 februari. Intussen hebben de oude en de nieuwe landbouwraad elkaar ontmoet. Tijdens een feestelijke receptie werd Jozef Deeren stevig in de bloemetjes gezet. Jozef was sinds 2003 voorzitter van de adviesraad, maar zal die rol niet verder opnemen. Begin dit jaar stopte hij trouwens als landbouwer. Bij de eerste vergadering van de landbouwraad zal er een nieuwe voorzitter worden gekozen.

Oude raad: Geert Louwagie en Johan Melis (Boerenbond), Eric Capon en Marc Deraedt (Algemeen Boerensyndicaat), Rik Vanhee en Marc Hauspie (Koninklijke Landbouwcomice), Jozef Deeren en Luc Becue (Polder Noordwatering), Willy Bruynoghe en Didier Pattou (Polder De Moeren), Nancy Logghe en Marleen D’Hoore (Agra), Sabina Vandermeersch en Lena Laseur (VABS).

Nieuwe raad: Geert Louwagie en Johan Melis (Boerenbond), Rik Vanhee (Koninklijke Landbouwcomice), Didier Pattou (Westkustpolder), Petra Pollet (Agra), Sabina Vandermeersch en Lieve Degroote (VABS), Christophe Vanraes, Pieter Hauspie, Gauthier Debaenst, Pascal Inghels, Lies Demolder, Chris Dequeecker, Bart Sys, Hendrik Patfoort, Klaas Hauspie, Katrien Verfaillie, Els Nuttens, Nancy Logghe en Ward Dewicke.

Jan Verfaillie, schepen van Landbouw: “Als bevoegde schepen dank ik de afscheidnemende landbouwraad en verwelkom ik de nieuwe. De bedoeling is om de komende jaren op een aantal strategische punten die de landbouwsector aanbelangen advies te geven aan het stadsbestuur. Dit gaat onder andere over het onderhoud van plattelandswegen, ruimtelijke ordening, vergunningenbeleid …”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.