Home > Nieuwe Koekelarebergfietsroute officieel voorgesteld

Nieuwe Koekelarebergfietsroute officieel voorgesteld

Geschreven op 3 februari 2023 om 07:33 door Mario De Wilde

In de gemeente Koekelare werd door Westtoer donderdagmiddag de nieuwe Koekelarebergfietsroute officieel voorgesteld. De bewegwijzerde route laat je het gevarieerde landschap rond Koekelare en Diksmuide verkennen. Geniet van het panoramisch uitzicht vanop de Koekelareberg en trap langs polderdorpen, erfgoedsites en korte keten-stops. Goed voor 57,2 km fietsplezier.

De lancering van de Koekelarebergfietsroute kadert in een volledige herwerking van het recreatieve fietsaanbod in West-Vlaanderen. Voor deze route werd een volledig nieuw traject uitgewerkt. Westtoer speelt nog beter in op de beleving van recreanten dankzij de integratie van nieuwe paden, natuurgebieden en leuke stopplaatsen langs fietsroutes. Zeven daarvan werden vorig jaar reeds geopend, en de Koekelarebergfietsroute is de derde van 18 nieuwe fietsroutes die in het voorjaar van 2023 worden voorgesteld.

Aansluitend lanceert het merk Visit West-Vlaanderen binnenkort het themajaar van 2023: Fietsen en Wandelen. ‘Visit West-Vlaanderen’ is een overkoepelend toeristisch platform dat vooral de fiets- en wandelmogelijkheden alsook de gastronomische troeven uit West-Vlaanderen presenteert. “De Koekelarebergfietsroute brengt je door Koekelare en Diksmuide, waar WOI-erfgoed prominent deel uitmaakt van de regio. Zo fiets je onder andere langs de Duitse militaire begraafplaats van Vladslo, waar ‘Het Treurend Ouderpaar’ van Käthe Köllwitz je even doet verstillen. Je fietst ook langs het Lange Maxmuseum in Koekelare, waar ooit het grootste kanon ter wereld stond. Naast erfgoed is ook het landschap de moeite waard. Bovenop de Koekelareberg wordt je getrakteerd op een uitzicht dat reikt tot aan de kust. Je fietst ook door gezellige polderdorpjes zoals Keiem, Zande en Moere, waar de hoeveterassen van korte keten-producten je uitnodigen om hoeveijs of polderkaas te proeven”, aldus Sabien Lahaye-Battheu voorzitter Westtoer en gedeputeerde voor Toerisme.

De route wordt bewegwijzerd met zeshoekige bordjes en kent twee startpunten, één aan Toerisme Koekelare en één aan OC De Kring in Keiem. Aan die startpunten staat telkens een startbord. Vanaf het centrum van Diksmuide kan je via knooppunten een aanlooproute naar het traject volgen. De fietsroute kan ook ingekort worden tot lussen van 29 en 37km. Alle herwerkte routes worden als ‘bewegwijzerde suggestieroute‘ geïntegreerd op de fietsnetwerkkaarten. Van deze routes zal er geen aparte folder meer verschijnen. De fietsnetwerkkaarten met de suggestieroutes zijn vanaf eind maart te koop in de webshop van Westtoer www.shop.westtoer.be en partners (Diensten voor toerisme, bezoekerscentra, boekhandels, etc.). Via visitwestvlaanderen.be vind je alle informatie over de nieuwe fietsroute terug en kan er een gratis pdf-bestand met routekaart en gpx-bestand van het traject worden gedownload.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.