Home > Nieuwe Kezelbergfietsroute (54,8 km) zopas in Izegem officieel voorgesteld

Nieuwe Kezelbergfietsroute (54,8 km) zopas in Izegem officieel voorgesteld

Geschreven op 3 maart 2023 om 09:43 door Mario De Wilde

In Izegem presenteerde Westtoer zopas de nieuwe Kezelbergfietsroute. Dit gevarieerde traject is goed voor 54,8 kilometer fietsplezier door Izegem, Ingelmunster Lendelede, Ledegem en Moorslede. De lancering van de Kezelbergfietsroute kadert in een volledige herwerking van het recreatieve fietsaanbod in West-Vlaanderen. Voor deze route werd een volledig nieuw traject uitgewerkt. Westtoer speelt nog beter in op de beleving van recreanten dankzij de integratie van nieuwe paden, natuurgebieden en leuke stopplaatsen langs de fietsroutes. In totaal worden 25 nieuwe fietsroutes gelanceerd. Zeven daarvan werden vorig jaar reeds geopend en de Kezelbergfietsroute is de elfde van 18 nieuwe en vernieuwde fietsroutes die in het voorjaar van 2023 worden voorgesteld. Westtoer organiseert in 2023 een themajaar rond fietsen en wandelen vanuit het nieuwe merk ‘Visit West-Vlaanderen’. Dit is een overkoepelend toeristisch platform dat vooral de fiets- en wandelmogelijkheden alsook de gastronomische troeven uit West-Vlaanderen presenteert.

“De groene as ‘Kezelbergroute’ is een oude spoorwegbedding die nu dienst doet als fietspad. Je snijdt dwars door het landschap met aan weerszijden mooie vergezichten. Tijdens de fietsroute valt heel wat te beleven onderweg. Zo kan je zalig picknicken in provinciedomein Wallemote – Wolvenhof, rijden we langs het kanaal Roeselare – Leie, de Ledegemse Meersen en het Patrijzenbos en krijg je boven in bezoekerscentrum Eperon d’Or een mooi uitzicht over de skyline van Izegem. Het Capellehof in Rollegem-Kapelle wordt een heuse trekpleister net als de vele terrasjes rondom de Basiliek van Dadizele of op het dorpsplein van Lendelede. Allemaal plaatsen waar het heerlijk vertoeven is.” aldus Sabien Lahaye-Battheu voorzitter Westtoer en gedeputeerde voor Toerisme.

De route wordt bewegwijzerd met zeshoekige bordjes en kent startpunten aan Eperon d’Or in Izegem, Toerisme Moorslede, de Sint-Blasiuskerk in Lendelede, het Capellehof in Rollegem-Kapelle (Ledegem), en aan het station van Ingelmunster. Aan deze vijf startpunten staat telkens een startbord.

Alle nieuwe en herwerkte routes worden als ‘bewegwijzerde suggestieroute‘ geïntegreerd op de fietsnetwerkkaarten. Van deze routes zal er geen aparte folder meer verschijnen. De fietsnetwerkkaarten met de suggestieroutes zijn vanaf eind maart te koop in de webshop van Westtoer shop.westtoer.be en partners (diensten voor toerisme, bezoekerscentra, boekhandels, etc.). Via visitwestvlaanderen.be vind je alle informatie over deze nieuwe fietsroute terug en kan er een gratis pdf-bestand met routekaart en gpx-bestand van het traject worden gedownload.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.