Home > Nieuwe IJzerbroekenfietsroute in Lo-Reninge officieel voorgesteld

Nieuwe IJzerbroekenfietsroute in Lo-Reninge officieel voorgesteld

Geschreven op 18 januari 2023 om 13:51 door Mario De Wilde

In Lo-Reninge is de nieuwe IJzerbroekenfietsroute officieel geopend. Het traject van de route werd herwerkt zodat extra bezienswaardigheden aan bod komen. De fietsroute is ook helemaal opnieuw bewegwijzerd. Deze nieuwe fietsroute kadert in een volledige herwerking van het recreatieve fietsaanbod in West-Vlaanderen. Westtoer speelt nog beter in op de beleving van recreanten dankzij de integratie van nieuwe paden, natuurgebieden en leuke stopplaatsen langs fietsroutes. In totaal worden 25 nieuwe fietsroutes gelanceerd. Zeven daarvan werden vorig jaar reeds geopend, en de IJzerbroekenfietsroute is de eerste van 18 nieuwe fietsroutes die in het voorjaar van 2023 worden voorgesteld. Aansluitend lanceert het merk Visit West-Vlaanderen binnenkort het themajaar van 2023: Fietsen en Wandelen.

“Kwaliteit, dat staat voorop bij de nieuwe fietsroutes. Eindeloos fietsen, langs verkeersluwe wegen en over vrijliggende paden door een uniek landschap. Dit alles zorgt ervoor dat je echt ‘goesting’ krijgt om de Westhoek, dé fietsregio bij uitstek in onze provincie met de fiets te gaan verkennen. Het landschap staat garant voor een unieke beleving, maar laten we zeker de charmante en authentieke dorpen niet vergeten. Altijd aangenaam om er even halt te houden en te genieten van wat streeklekkers en opnieuw op krachten te komen”, aldus Sabien Lahaye-Battheu voorzitter Westtoer en gedeputeerde voor Toerisme.

De IJzerbroekenfietsroute (49.7 km) dankt zijn naam aan de IJzerbroeken in Reninge. Deze graslanden naast de IJzer komen in winter vaak volledig onder water te staan, maar zijn lang niet de enige bezienswaardigheid langs het traject. De route doet het Belfort in Lo aan, dat erkend is als Unesco werelderfgoed. Langs het Kanaal Ieper – IJzer hebt je zicht op de vogelrijke Merkembroek. In Fintele is er een mooie stopplek aan het water met picknickbanken. Het dorp Stavele wordt omringd door water en rond het dorp Lampernisse fiets je door beschermde komgronden.

De route wordt bewegwijzerd met zeshoekige bordjes en kent twee startpunten, één aan Toerisme Alveringem en één aan Toerisme Lo-Reninge. Aan die startpunten staat telkens een startbord. Alle herwerkte routes van Westtoer worden als ‘bewegwijzerde suggestieroute‘ geïntegreerd op de fietsnetwerkkaarten. Van deze routes zal er geen aparte folder meer verschijnen. De fietsnetwerkkaarten met de suggestieroutes zijn vanaf eind maart te koop in de webshop van Westtoer www.shop.westtoer.be en bij partners (Diensten voor toerisme, bezoekerscentra, boekhandels, etc.). Alle info: www.visitwestvlaanderen.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.