Home > Nieuwe ideeën voor een minivakantie in het Brugse Ommeland

Nieuwe ideeën voor een minivakantie in het Brugse Ommeland

Geschreven op 19 maart 2019 om 09:55 door Mario De Wilde

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert originele ideeën voor een korte vakantie in het Brugse Ommeland. Met negen minivakanties kunnen toeristen de regio ontdekken op een eigentijdse en avontuurlijke manier. Unieke belevingen staan centraal. Het diverse aanbod (van mini-trekking tot bosbaden) illustreert de vele troeven van de streek. Alle praktische info en routes zijn gebundeld in een online vakantiegids. Nog nieuw is Expeditie Bulskampveld in het gelijknamige Landschapspark. Tot slot is het Brugse Ommeland met ruim 130.000 verblijfstoeristen per jaar een sterke vaste waarde bij de vakantiebestemmingen in eigen land. Gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu: “Het Brugse Ommeland is een regio in bloei. De goede cijfers op het vlak van overnachtingen onderlijnen de toeristische meerwaarde. Eigentijdse initiatieven en een groeiend logiesaanbod zorgen er voor dat het Brugse Ommeland zich blijft onderscheiden.”

Minivakanties, maxiplezier

De nieuwe ideeën voor minivakanties in het Brugse Ommeland zorgen voor sterke beleving. Zo is er een meerdaagse wandeltrektocht waarbij B&B’s bagage nabrengen. Voor fietsers is er een tweedaagse op de Groene Gordel Brugge of langs trage polderwegen. In het Tieltse is er een roadtrip langs landelijke wegen. Om te herbronnen in de natuur heeft het Bulskampveld een traject om te bosbaden. Er zijn ook minivakanties voor families met kinderen en voor muziekliefhebbers. Knap is het aanbod om culinair te genieten en om kastelen te ontdekken. De minivakanties worden gepresenteerd in een nieuw magazine. Een online vakantiegids geeft een overzicht van de negen minivakanties, compleet met routes en praktische info, om zelf makkelijk een korte vakantie bijeen te boeken. De online gids is gratis aan te vragen via www.brugseommeland.be/vakantiegidsje.

Expeditie Bulskampveld

Het Landschapspark Bulskampveld lanceert Expeditie Bulskampveld. Dit zijn vijf avontuurlijke wandellussen met speelnatuur onderweg. Eind juni worden de expedities in het Provinciedomein Bulskampveld (Beernem), in Kruiskerke (Ruiselede) en in Sint-Pietersveld (Wingene) geopend. In het najaar komen de expedities in het Domein Menas (Aalter) en in Nieuwenhovebos (Oostkamp) aan de beurt. De lussen in het Provinciedomein en in Domein Menas worden ook toegankelijk gemaakt voor mensen met een beperking. Westtoer ontwikkelt de vijf trajecten met de steun van Toerisme Vlaanderen, de Provincie en de partners in het gebied.

Gruuthusemuseum Brugge vernieuwd

Het Brugse Gruuthusemuseum, het 15e eeuwse stadspaleis, werd gedurende vijf jaar volledig gerestaureerd. In het feestweekend van 25 en 26 mei opent het museum opnieuw de deuren. Bezoekers ontdekken er 500 jaar Brugse geschiedenis aan de hand van een rijke collectie.

Nog nieuw in de regio

Damme organiseert opnieuw een stadsfestival en Vélo Baroque (MAfestival) gaat in 2019 richting de Kust. In Tielt wordt gefietst om 75 jaar bevrijding te herdenken. Het Kasteel van Loppem neemt deel aan het prestigieuze project Vlaamse Meesters in Situ. Er zijn ook tal van nieuwe logies met onder meer een XXL vakantiewoning (Duins Genot) en vakantieappartementen (Holiday Suites) in Jabbeke, De Grote Wateringe in Damme, Het Betere Boerenbed in Loppem (Pierlapont) en een nieuw kampeerautoterrein in Gistel.

Praktisch

De brochures en kaarten zijn gratis verkrijgbaar bij de Diensten voor Toerisme. Fietskaarten zijn te koop bij de Diensten voor Toerisme en bij Westtoer (shop.westtoer.be).
Info: www.brugsommeland.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.