Home > Nieuwe hotspot bij het Vijverpark in Langemark Poelkapelle, inclusief openbare barbecue 

Nieuwe hotspot bij het Vijverpark in Langemark Poelkapelle, inclusief openbare barbecue 

Geschreven op 30 maart 2024 om 07:31 door Mario De Wilde

Nieuwe recreatieve hotspot bij het Vijverpark, inclusief openbare barbecue

Dankzij financiële steun van de Provincie West-Vlaanderen kon het Lokaal Bestuur van Langemark-Poelkapelle een nieuwe recreatieve hotspot openen. Met een capaciteit van meer dan 12 personen is deze ontmoetingsplaats niet alleen bedoeld om de lokale gemeenschap te verenigen, maar ook om de vele fietsliefhebbers en wandelaars een leuke rustplaats te bieden. De hotspot ligt onmiddellijk aan de Vrijbosroute (oude spoorwegbedding) en het Vijverpark.
De hotspot bestaat uit drie onderdelen:
1. Een picknick locatie die werd uitgerust met een zitbank en twee picknickbanken waarvan één toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Fietsnietjes maken het een perfecte stop voor fietsers om te genieten van een rustpauze. Alle infrastructuur werd door Westtoer geleverd waardoor kwaliteit en duurzaamheid gegarandeerd zijn.
2. Een multimove-installatie werd op maat ontworpen voor dit project. In een veilige en verkeersvrije omgeving kunnen de kinderen zich actief uitleven en ravotten. (Groot)ouders kunnen met een gerust hart toekijken vanaf de picknicklocatie.
3. Een openbare barbecue voegt net dat extra toe aan de hotspot. Een set gebruiksregels en vastgestelde gebruikstijden zorgen voor een georganiseerd en veilig gebruik van deze voorziening. Naast de openbare barbecue staat een asemmer om de omgeving brandveilig en proper te houden.
Dit project is gericht op zowel recreanten die de Vrijbosroute verkennen als lokale bewoners die het Vijverpark willen gebruiken als ontmoetingsplaats. Bovendien biedt het een uitstekende gelegenheid voor fietsers en wandelaars om ervaringen uit te wisselen en de lokale horeca in de schijnwerpers te zetten.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.