Home > Nieuwe gids van Kortrijkse Katia Waegemans biedt intrigerende blik op Biënnale van Venetië

Nieuwe gids van Kortrijkse Katia Waegemans biedt intrigerende blik op Biënnale van Venetië

Geschreven op 10 mei 2024 om 08:40 door Mario De Wilde

Nu de drukke eerste weken van de 60e Biënnale van Venetië voorbij zijn, zoeken kunstliefhebbers wereldwijd gretig naar informatie om hun bezoek aan deze Olympische Spelen van de kunst voor te bereiden. De nieuwe gids ‘De insidergids voor de Art Biennale van Venetië 2024’, geschreven door Venetië-expert Katia Waegemans uit Kortrijk (nu woonachtig in het Waasland), biedt een uniek perspectief op de Biënnale. Wat deze gids echt onderscheidt, is de intimiteit en authenticiteit. In plaats van afstandelijke analyses te bieden, nodigt ze de lezers uit om zich bij haar aan te sluiten op een persoonlijke ontdekkingsreis – een reis die wordt gevoed door passie, nieuwsgierigheid en een diepe liefde voor de kunst en Venetië.

Met 330 kunstenaars, 88 nationale deelnames en 30 nevenevenementen, biedt de Biënnale van 2024 een grote waaier aan opties voor kunstliefhebbers. De gids geeft algemene informatie over het thema ‘Foreigners Everywhere – Stranieri Ovunque’, het opzet van de Biënnale, curator Adriano Pedrosa en de geschiedenis van La Biennale di Venezia. De persoonlijke recensies en reflecties over een selectie van inspirerende paviljoenen, uitzonderlijke locaties, indrukwekkende kunstwerken en sterke boodschappen wakkeren de nieuwsgierigheid en verbeelding van de lezers aan. Insider-tips en praktisch advies, gebaseerd op een jarenlange verkenning van Venetië en de Biënnale, maken een naadloos en verrijkend bezoek mogelijk.

Na jaren vol passie voor het onthullen van de essentie van Venetië en de Biënnale op haar blog The Venice Insider, heeft Katia Waegemans nu een onmisbare bron samengesteld voor zowel beginners als doorgewinterde bezoekers van de Biënnale. Katia Waegemans is de oprichter van The Venice Insider, een reisblog voor frequente bezoekers aan Venetië. Ze is een expert op het vlak van Venetië en de Biënnale en heeft honderden artikelen over deze onderwerpen geschreven, zowel voor haar blog als voor tijdschriften en kranten. Met een achtergrond in communicatie en een passie voor storytelling brengt ze een uniek perspectief naar haar schrijven – een perspectief dat diep persoonlijk, authentiek en doordrenkt is met een diepe liefde voor de kunsten en voor Venetië.

Het boek focust op achtergrondinformatie over Venetië, voornamelijk voor mensen die regelmatig naar Venetië gaan. Katia gaat zelf al jaren gemiddeld twee of drie keer per jaar naar deze prachtige stad en kent die dan ook door en door. Zelf heeft ze haar blog in 2015 opgestart en om persoonlijke redenen gestopt in 2021. Recent is die wel terug opgestart. De blog is in het Engels en spreekt een internationaal publiek aan.

Katia Waegemans: “Een van de belangrijke elementen die aan bod komt is de Biennale, zowel deze over kunst als over architectuur. Ik ben net terug van 12 dagen Venetië en ben mijn boek ‘The insider guide to the Art Biennale 2024’ aan het finaliseren. Het komt een van de volgende dagen online. De eerste versie is in het Engels, maar de Nederlandse volgt eind volgende week. De gids geeft algemene informatie over het thema en het opzet van de Biennale en de curator en een persoonlijke review van een selectie van inspirerende paviljoenen, uitzonderlijke locaties (die normaal gezien niet open zijn voor het publiek, zoals de vrouwengevangenis), indrukwekkende kunstwerken en sterke boodschappen. Daarnaast komen ook praktische zaken aan bod om een bezoek te plannen (zoals tickets en locaties). Tenslotte bespreek ik ook kort de geschiedenis van de Biennale. Ik ben opgegroeid in Marke bij Kortrijk en woon nu in Bazel (Kruibeke). Mijn familie woont nog steeds in Kortrijk dus ik kom daar heel geregeld. Op persoonlijk vlak heb ik oa bij McKinsey en Agfa-Gevaert gewerkt en tenslotte 15 jaar bij Ackermans & van Haaren als communicatieverantwoordelijke. Ik ben daar recent gestopt om nieuwe uitdagingen te zoeken buiten de bedrijfswereld. Het uitgeven van dit boek is daar een eerste gevolg van.”

Alle info op deze link

2 reacties

Cathy Vandekerckhove
Geschreven op 2024-05-13 22:32:38
Proficiat Katia met je boek!
Katia Waegemans
Geschreven op 2024-05-10 09:12:29
Bedankt voor het mooie artikel! Katia - The Venice Insider

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.