Home > Nieuwe eco-verpakking: Koffie Kàn uit Wenduine verwent koffiekenners meer dan ooit

Nieuwe eco-verpakking: Koffie Kàn uit Wenduine verwent koffiekenners meer dan ooit

Geschreven op 14 april 2019 om 20:39 door Mario De Wilde

Alleen of in gezelschap, op het werk of met vakantie, koffie hoort erbij. Maar hoe kan je van de beste koffie genieten? Bij Koffie Kàn, het familiebedrijf uit Wenduine, weten ze daar alles van. Daar zijn de koffieboeren goede vrienden, zorgt ‘slow roasting’ voor een unieke smaak en weten ze welke koffiemelange bij je past. Deze artisanale koffiebranderij uit Wenduine pakt uit met een nieuwe eco-verpakking en dito design om je te verleiden met heel bijzondere koffie, die het milieu bovendien een handje helpt.

Duurzame traditie
Zorgen voor het milieu, op de bres voor het klimaat? Je moet hiervoor niet per se de straat op, je kan ook effectief maatregelen nemen in je bedrijfsvoering. Daarom heeft Koffie Kàn zich niet alleen een leuk, nieuw design laten aanmeten, maar koos het ook voor een ecologisch verantwoorde verpakking, die de duurzame huisfilosofie tastbaar maakt. De gebruikelijke combinatie van aluminium en plastic werd vervangen door een ‘AmLite’ verpakking. De basis hiervan is polyethyleen gemaakt van bio-ethanol, onttrokken uit Braziliaans suikerriet. Deze hernieuwbare bron van polyethyleen heeft geen enkel aandeel in de ontbossing in Brazilië en weegt evenmin op de watervoorraden in de teeltgebieden.

De fijnste aroma’s
Koffie Kàn ontwikkelde een eigen, gepatenteerde technologie, Dycolote Roasting, om koffiebonen langzaam te roosteren. Door de verhitting karamelliseren de suikers in de boon. Een correcte temperatuur en roostertijd zijn essentieel voor een fijne, volle smaak. Koffie Kàn roostert zijn bonen veel trager dan grote industriële spelers: ‘slow roasting’. Daardoor komt niet alleen de smaak beter tot uiting. De koffie prikkelt de maag veel minder, omdat er geen verbrande suikers en oliën in aanwezig zijn. “We werken onder het motto slow coffee”, zegt zaakvoerder Marjolein Vermeersch. “In jachtige tijden moet je je tijd durven nemen. Wij handelen echt naar die filosofie. Onze koffiemelanges vind je niet in de supermarkt maar in bakkerijen, biowinkels en voedingsspeciaalzaken. Plekken waar je naartoe wandelt of fietst, op mensenmaat. En wie te ver af woont, kan altijd online bestellen.”

Nog meer koffieplezier …
Marjolein Vermeersch is groot geworden tussen zakken koffiebonen en de onvergelijkbare geur van vers gebrande koffie. Uiteraard moet je goede koffie kopen om kwaliteit te proeven, maar wat kan je nog doen?
“Lekkere koffie is een verhaal van complexe aroma’s, net als bij wijn”, legt Marjolein uit. “Hoe verser, hoe beter. Als je zelf maalt doe je dat best net voor het zetten. Koffie moet je koel en droog bewaren, dus niet in een kast boven het fornuis. Let er op dat je geen kokend water gebruikt, alleen ziedend water is oké, net van de kook dus. De oliën en aromatische verbindingen in koffie hechten zich aan veel oppervlakken. Daarom gebruik je beter porseleinen of glazen kopjes en moet je koffieattributen goed schoonhouden. Diezelfde aroma’s degraderen ook snel op het warmhoudplaatje van de koffiezet of in een thermos. Je kan beter verse koffie zetten.”

Recept: Koffielieverdjes
Met koffie maak je ook heerlijke desserts, zoals lactose- en glutenvrije koffielieverdjes.

Ingrediënten
150 g amandelpoeder
120 g rietsuiker
2 tl fijn gemalen Santos Mild koffie van Koffie Kàn
2 eiwitten
2 kl amaretto

Bereiding
Oven voorverwarmen op 200°C
Meng amandelpoeder, rietsuiker en gemalen koffie. Roer tot alle klonters verdwenen zijn. Voeg niet opgeklopte eiwitten en amaretto toe. Deeg moet stevig blijven, niet lopend. Roer om tot homogeen deeg. Maak kleine balletjes op bakpapier. Bak 20 min. op 200°C.

Slow coffee
Nog meer weten over koffie? Marjolein Vermeersch en haar mama Martine Nijsters schreven er een mooi boek over. Vol boeiende achtergrondinformatie, leuke weetjes en lekkere recepten!
Meer informatie en bestellen kan op www.koffiekan.eu/koffie/slowcoffee-boek.

Aanbod
Koffie Kàn biedt volgende melanges en producten aan:
• Aroma Maragogype
• Santos Mild,
• Mokka Espresso
• Gourmet
• Cafeïnevrije koffie
• Cafeïnevrije biokoffie
• Bio espresso
• Bio
• Pachamama Bio
• Nespresso compatibele capsules
• soepele pads voor koffiemachines
• proefpakket met alle melanges

Naast de vele speciaalzaken waar je Koffie Kàn vindt, kan je alle melanges van Koffie Kàn ook eenvoudig online bestellen in de webshop: www.koffiekan.eu. Je vindt er ook een leuk assortiment accessoires zoals kopjes, kannen, koffiemolens, thermoskannen, drippers, waterketels enzovoorts. Heel leuk voor cadeautjes!

Over Koffie Kàn
Koffie Kàn is een familiale onderneming die op een ambachtelijke wijze koffie brandt volgens het bijzondere Dycolote (slow roasting) procédé. Duurzaamheid, inclusief een open en transparante werking en omgang met klanten en leveranciers, is al van bij de oprichting in 1972 een leidend principe in de bedrijfsvoering. Koffie Kàn blijft investeren in een geëngageerde manier van ondernemen die een gezond evenwicht zoekt tussen de belangen van mens, milieu en maatschappij.

Koffie van Koffie Kàn is verkrijgbaar in bakkerijen, confiseries, delicatessen, slagerijen en natuurvoedingswinkels.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.