Home > Nieuwe directeur voor Jeugdhulp Zonnewende in Veurne: Roel Lepoutre uit Beauvoorde

Nieuwe directeur voor Jeugdhulp Zonnewende in Veurne: Roel Lepoutre uit Beauvoorde

Geschreven op 1 augustus 2022 om 11:52 door Mario De Wilde

Roel Lepoutre is gestart als nieuwe directeur van Jeugdhulp Zonnewende. Samen met zijn gedreven team begeleidt hij kinderen en jongeren en hun ouders die vrijwillig of gedwongen een beroep doen op de hulpverlening van Zonnewende. Roel Lepoutre is geboren in Roeselare, maar woont al een hele poos in Beauvoorde. Hij startte als maatschappelijk werker in de jeugdzorg en was later als sociaal agoog en psychotherapeut steeds betrokken op verschillende domeinen van het sociale hulpverleningslandschap. Nu gaat hij dus opnieuw aan de slag in de jeugdhulp. “ Ik heb er mijn eerste maand bij Zonnewende opzitten. Ik ervaar het gevoel van thuiskomen in de sector.”

Zonnewende blaast dit jaar trouwens 60 kaarsjes uit. De voorbije decennia is de voorziening uitgegroeid tot een gevestigde waarde binnen de jeugdzorg, met een eigen cultuur. “De komende periode wil ik vooral luisteren naar de verschillende sterke teams, om samen met hen, de coördinatoren en het bestuur verder te bouwen aan een stevige en duurzame toekomst. Want deze toekomst bevat een aantal structurele veranderingen. Enerzijds hebben we de nieuwbouw, anderzijds hebben we de evoluties binnen de sector.”

De plannen voor de nieuwbouw van Zonnewende zijn intussen al ver gevorderd. Het volledige team in de Astridlaan kan uitkijken naar een nieuwe thuis. “Er is er reeds ontzettend veel werk geleverd, waardoor de meeste voorbereidingen reeds getroffen zijn. Het coördineren van de werkzaamheden terwijl het leven op het domein doorgaat, wordt één van de grotere uitdagingen”, geeft Roel Lepoutre mee. “Daarnaast wordt de vertaalslag van de pedagogische visie gekoppeld aan deze nieuwbouw, met de maatschappelijke noden en beleidsmatige verwachtingen een ander belangrijk speerpunt voor mij.”

“Tenslotte wil ik Zonnewende vertegenwoordigen in het ruimere hulpverleningslandschap, waardoor we kunnen inspelen op gedetecteerde noden en onze sterktes eventueel met andere partners kunnen bundelen ten voordele van onze doelgroep en medewerkers.” Guido Hoste, schepen van : “We zijn als stadsbestuur enorm blij dat we met Roel een nieuwe gemotiveerde directeur van Zonnewende kunnen voorstellen. Zijn rijke en jarenlange ervaring in de brede sector zullen ervoor zorgen dat onze jeugdhulp nog beter zal worden. Het zal ook voor een mooie transitie zorgen naar de nieuwbouw. Binnenkort zullen we die plannen van het nieuwe Zonnewende voorstellen.”

Foto: Roel Lepoutre met schepen van Welzijn Guido Hoste in de tuin van Jeugdhulp Zonnewende

 

 

 

1 reactie

Maria Burggraeve
Geschreven op 2022-08-02 11:24:58
Beste , Ik wens je heel veel succes toe in je nieuwe opdracht ten dienste van de jongeren . Maria Burggraeve ( ex medewerker Zonnewende 1971 tot 1990 )

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.