Nieuwe culinaire parel in Middelkerke: maak kennis met Grill & Fondue Dieter’s Eethuis
Liefhebbers van grill en fondue zitten in het kraaknette nieuwe Dieter’s Eethuis op hun plaats. Getekend de 24-jarige chef Dieter Coene. “Middelkerke telt heel wat smaakvolle restaurants, een typische grill of fondue-huis is er niet meteen. Gezien we gek zijn van grillades en fonduestellen was mijn keuze vlug gemaakt”, geeft de jonge chef graag mee, in de keuken bijgestaan door kookgrage moeder Annick. Vader Marc Coene is de gedroomde gastheer.
Na zijn studies in de Hotelschool Ter Groene Poorte Brugge en afgestudeerd aan het Ensorinstituut Oostende roerde Dieter Coene in de potten van restaurant De Littoral op de Zeedijk in Middelkerke. Zopas opende hij aan de Oostendelaan, hartje Sluzewijk, zijn eigen restaurant. “Het is steeds een droom geweest een eigen zaak te kunnen opzetten. We houden ervan om de mensen te verwennen aan tafel. We kiezen steevast voor een kleine kaart omdat we opteren voor versheid en topkwaliteit. Elke dag weer”, stelt een stralende chef Coene. Vader Marc is formeel: “Inderdaad, pas vijf lentes jong of Dieter stond al mee met moeder Annick aan de stoof of potten, pannen, schotels, glazen en vaatwerk aan te geven, naderhand af te wassen. Toen al stelde hij zonder blikken of blozen: ik wil later kok worden!” En zo geschiedde.
GEZELLIGHEID TROEF
De uitbouw van het knusse eethuis laat toe er 28 leuke zitjes in uit te werken, wat de sfeer en de gezelligheid ten goede komt. Meer nog, de ruime tuin is een extra troef en wordt straks voorzien van speeltuigen voor de kinderen, eventueel tafelen in open lucht. Dieter heeft slechts één betrachting: hij wil van het eethuis een thuis maken, waar iedereen zich effectief thuis voelt. Op tafel komen naast de grillades en de fonduestellen ook dagverse in huis gemaakte vispannetjes. Een vega-schotel wacht voor de liefhebbers. Een waaier van klassieke nagerechten zet een punt achter het feestelijk tafelwerk. Dat alle af te ronden met een betaalbaar wijntje aan de fraaie wijnkaart.
Het is duidelijk, chef Dieter Coene windt er geen doekjes om: kwaliteit en topservice primeert. Dieter’s Eethuis staat open voor privé-feestjes, fin-de-saison party’s en onder andere rouwmaaltijden. De tuin biedt straks ruimte voor allerhande recepties. Dat alles getekend in het kader van gezelligheid en kwaliteit.
Meer info: Dieter’s Eethuis, Oostendelaan 200, 8430 Middelkerke, gsm 0470 84 28 33 en dieterseethuis@gmail.com, gesloten op donderdag en vrijdagmiddag. Wegens aanleg van parkeergelegenheid voor minder validen, vlak voor de deur, is Dieter’s Eethuis gesloten van 14 tot en met 31 oktober. Met dank aan Georges Keters.
Chef Dieter Coene (Foto Georges Keters)
Chef Dieter, Annick en Marc Coene verwennen u aan de grill en fondue in Dieter’s Eethuis. (Foto Georges Keters)