Home > Nieuwe app ‘Flux’ maakt vrachtverkeer binnen Zeebrugse haven en op internationale wegen vlotter en veiliger

Nieuwe app ‘Flux’ maakt vrachtverkeer binnen Zeebrugse haven en op internationale wegen vlotter en veiliger

Geschreven op 12 april 2019 om 08:52 door Mario De Wilde

Het smart mobility-bedrijf Be-Mobile en het havenbestuur van Zeebrugge (MBZ) lanceerden op 11 april 2019 de gratis Flux-app dat het vrachtverkeer binnen én buiten de haven vlotter en veiliger moet maken. Via de app ontvangen vrachtwagenbestuurders o.a. waarschuwingen en updates over de situatie in de haven, maar ook over het verkeer op alle nationale en internationale wegen in Europa. De app draagt zo bij aan een optimale supply chain, efficiënter vrachtverkeer en veiligere wegen.

Haven, terminals en vrachtwagenbestuurders 

Flux vormt de brug tussen de vrachtwagenbestuurder enerzijds en de haven en haar terminals anderzijds. Elke terminal is in kaart gebracht waardoor vrachtwagenbestuurders gemakkelijk de weg vinden naar hun bestemming. Via het vlootbeheersysteem van Be-Mobile kan MBZ op haar beurt bestuurders waarschuwen of omleiden bij gevaarlijke situaties. “Het havenbedrijf heeft zoveel specifieke, waardevolle data zoals speciale aanrijroutes per terminal en begeleiding naar wachtparkings om doorstroming te verbeteren. Flux is de juiste manier om dit eenvoudig en direct tot bij de vrachtwagenbestuurder te brengen” zegt Jan Cools, CEO van Be-Mobile. Flux zal de geschatte aankomsttijd (ETA), rekening houdend met het verkeer, doorgeven aan geconnecteerde terminals zodat ze actie kunnen ondernemen wanneer de vrachtwagen te vroeg of te laat zou aankomen. Eventueel kunnen de vrachtwagens dan naar een parking geleid worden, waar de terminal hen kan oproepen om te vertrekken voor hun nieuw slot. Zo draagt de app bij tot een optimale supply chain.

Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder MBZ nv: “Het havenbestuur heeft het afgelopen jaar sterk ingezet op digitalisering. De lancering van de Flux Trucking app is daar een heel mooi resultaat van. Het is voor ons prioritair dat de lading op een vlotte manier van, naar en in onze haven kan bewegen , zonder een overlast te zijn voor de omgeving. Via de Flux app bereikt vrachtverkeer de haven op een goede manier.”

De weg als veilige haven

De app moet ook de veiligheid van de bestuurders waarborgen. Daarom is Flux uitgerust met functionaliteiten zoals realtime-verkeersinformatie (vertragingen, ongevallen, stilstaande voertuigen, snelheidscontroles, file op X meter, enz.), maar ook waarschuwingen voor prioriteitsvoertuigen, maximumsnelheid, snelheidsadvies en optimalere routevoorstellen. De spraakbesturing leest alle waarschuwingen luidop voor zodat bestuurders hun blik niet van de weg hoeven af te wenden, zowel binnen als buiten de haven.

De app is te downloaden via de App Store en Google Play.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.