Home > Nieuw product voor Entre-Deux-Monts. Maak kennis met de Rouge Noir gin

Nieuw product voor Entre-Deux-Monts. Maak kennis met de Rouge Noir gin

Geschreven op 12 juli 2022 om 12:55 door Mario De Wilde

Het Belgisch wijndomein Entre-Deux-Monts is gelegen op de prachtig glooiende flanken tussen de Rodeberg en de Zwarteberg, recht in het hart van Heuvelland. Gelegen op de snijlijn tussen deze twee bergen en pal op de grens met Frankrijk produceert wijnbouwer Martin Bacquaert unieke cool climate wijnen. Het domein heeft nu een nieuwe product in zijn gamma, nl. een gin en daarnaast werd het domein opnieuw bekroond met twee medailles.
Rouge Noir GIN
De covid periode is al een hele tijd achter de rug. Tijdens deze periode lag tijdens een lange periode de horeca stil en hadden we zelf ook tijd om ons te herbronnen, en frisse nieuwe ideeën op te doen. In die periode hadden we ook een jongeman in ons team, die lange tijd gewerkt had in een GIN stokerij in Engeland. Zo begonnen we samen te experimenteren om een gin te maken. Het proces duurde heel lang, bijna een jaar duurde het om het recept samen te stellen. Vandaag zijn we fier.

Wijndomein Entre Deux Monts is een product rijker, een gin met een nauwe band met onze wijngaard. De Rouge Noir GIN wordt gemaakt op basis jeneverbes maar ook van 5 botanicals die we rond de wijngaard vinden: paarse korenbloem, duizendblad, kamille, klaproos en bloedzuring. Daarna werd de gin geassembleerd met ons wijndistillaat dat 6 jaar op eiken vaten rijpte. Het resultaat, is een gin met een licht floraal en intrigerend fris boeket met een fijne vinositeit. In de mond heeft hij een gastronomische aanzet met de pure smaak van jeneverbes en lichte toetsen van de wijngaardkruiden gevolgd door een lange afdronk. Het is de perfecte basis voor een culinare gin & tonic, ook als basis voor verfijnde cocktails of om puur te genieten na de maaltijd.

Een speciale fles werd ook geselecteerd, in de vorm van een wijnfles om de link te tonen met onze wijn en wijngaard. De lijnen op de fles weerspiegelen de effectieve hoogtelijnen van de Rodeberg en Zwarteberg. De aroma’s zijn heel puur en fijn, vandaar dat een glazen kurk gekozen werd, nl. een vinolok. Op die manier worden de edele aroma’s lang bewaard.
Twee maal in de medailles
Entre-Deux-Monts viel vorige week ook terug in de prijzen op de Concours Mondial van Brussel. Opnieuw een erkenning die het harde werk van het voltallig team van Entre-Deux-Monts beloont! Een zilveren médaille voor de witte wijn Quatre Cépages 2021 en een gouden médaille voor de mousserende wijn Bacquaert Brut. Deze mousserende wijn is een fijne gastronomische wijn, met een lange lagering op houten vaten en daarna gedurende 3 jaar in de fles.
De wedstrijd voor de mousserende wijnen, vond plaats op 1 en 2 juli in Bairrada, een gekende wijn regio in Portugal. Een duizendtal mousserende wijnen uit 25 landen, waaronder heel wat uit de Champagne streek, werden blind geproefd door een panel van 65 wijnproevers.
Seizoen 2022
Het druivenseizoen is dit jaar vroeg gestart, zonder verrassingen zoals voorjaarsvorst. Tot op vandaag hebben we hogere temperaturen, veel zon en een aanhoudende droogte. Kortom ideaal voor de wijngaard, maar er dreigt wel een water tekort te komen als het in de komende maand niet regent.
Rond half september zou de oogst starten…
Foto: Entre-Deux-Monts

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.