Home > Nieuw kunstenfestival Konvooi in Brugge zoekt slaapplaats voor jonge kunstenaars

Nieuw kunstenfestival Konvooi in Brugge zoekt slaapplaats voor jonge kunstenaars

Geschreven op 11 juli 2019 om 14:31 door Mario De Wilde

KONVOOI is een gloednieuw kunstenfestival in Brugge dat plaatsvindt van 30.08 tot 01.09 in Het Entrepot en de omringende havenzone. Meer dan 150 artiesten uit verschillende disciplines werken mee: livemuziek, theater, beeldende kunst, dj’s, … Voor een aantal van die artiesten zoekt Het Entrepot nog enkele slaapplaatsen. Meer bepaald voor de periode van 12 augustus tot 2 september. KONVOOI is een festival dat in handen gegeven wordt van jonge artiesten. Eind 2018 lanceerde Het Entrepot een oproep naar jonge artiesten die een kunstenfestival mee wilden helpen vormgeven. Uit meer dan 90 voorstellen selecteerde een jury 5 kunstenaars(collectieven) die een eigen project uitwerken én mee de volledige line-up samenstellen. Uiteindelijk staan meer dan 150 artiesten op de line-up van KONVOOI.
Productiemedewerker Griet Vangaever roept daarom de Bruggelingen op om een kunstenaar in huis te halen: “KONVOOI is een heel ambitieus project dat Brugge op een frisse manier op de kaart kan zetten. Maar wij kunnen onmogelijk voor al die artiesten een
hotelkamer boeken. Enkelen van hun zullen dagenlang ter plekke zijn om een werk te bouwen en zouden daarom graag in Brugge verblijven. Dus iedereen die een bed of kamer op overschot heeft kan zijn of haar steentje bijdragen aan dit gloednieuwe festival.”

De Brugse haven
Bovendien is er nog een reden waarom de artiesten in Brugge willen verblijven: “Veel kunstenaars gaan een kunstwerk maken dat rechtstreeks of onrechtstreeks een link heeft met Brugge of de Brugse haven. Daarom willen ze zich kunnen onderdompelen in de sfeer
en de esthetiek van de loodsen, containers, …”, besluit Griet Vangaever. Heb je tussen 12 augustus en 2 september een slaapplaats over? Of heb je een ander idee? Mail dan naar griet@hetentrepot.be.

(©)Foto YFU Vlaanderen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.