Home > Nieuw infopunt in provinciedomein De Palingbeek Ieper gisteren geopend

Nieuw infopunt in provinciedomein De Palingbeek Ieper gisteren geopend

Geschreven op 5 oktober 2021 om 08:47 door Mario De Wilde

Gisteren werd door de Provincie West-Vlaanderen het nieuwe infopunt in provinciedomein De Palingbeek in Ieper officieel geopend. Het nieuwe infopunt aan de cafetaria is een semi-buitenruimte waar mensen elkaar ontmoeten, rusten, informatie ontdekken en met een andere kijk op de natuur en het landschap vertrekken tijdens hun tocht door De Palingbeek. De ruimte kan ook fungeren als schuilmogelijkheid voor wandelaars en schoolgroepen tijdens de doortocht door het domein of als beginpunt van wandelingen onder begeleiding van gidsen.
Optimalisatie onthaal
Het nieuwe infopunt helpt mee aan de ambitie om het onthaal op De Palingbeek te optimaliseren. Heel veel losse bezoekers van het Provinciaal domein De Palingbeek komen het domein centraal binnen via de oude vertrouwde ingang aan de Palingbeekstraat en parkeren hun wagen op de hoofdparking. Tot op heden was er echter nog geen ‘ontvangstplein’ waardoor bezoekers min of meer op een kruispunt terecht kwamen van verschillende wegen nabij de bestaande cafetaria van het domein. Omdat deze site een belangrijk punt is in het huidige provinciedomein staan hier dan ook veel infodragers en wegwijsborden allerhande, maar door de hoeveelheid aan informatie is de situatie niet altijd even duidelijk.
Japanse stijl
Het gebouw is ontworpen in Japanse Shoji-stijl, met houten geraamte en kamerscherm. Het gebouw gaat op in de natuur er rond en verbergt het minder opgaande gebouw van de cafetaria. Voor de bouw van het infopunt heeft de Provincie 308.084,53 euro voorzien.
Infoborden
Er zijn infoborden voorzien met info over de historische mislukking van het kanaal, de eigenheid van het domein en welke natuur eigen is voor de streek. Er zijn spelprikkels voor de kinderen voorzien gelinkt aan de gebrachte info. In de videoruimte kunnen bezoekers het verhaal van de oude vaart of van de realisatie van het CWRM-project bekijken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.