Home > Nieuw in Kortrijk: een verwenkoffie met audioverhaal

Nieuw in Kortrijk: een verwenkoffie met audioverhaal

Geschreven op 10 mei 2019 om 08:43 door Mario De Wilde

Gedurende deze maand mei is in verschillende koffiehuizen in Kortrijk een koffie met audioverhaal te koop. Koffie met audio is een project van Schouwburg Kortrijk in het kader van cultuurfestival Caring=Sharing (20-25 mei 2019). Voor de realisatie van het idee sloeg Schouwburg de handen in elkaar met studenten van RITCS School of Arts, die instonden voor het verhaal. De studenten gingen langs op verschillende locaties in Kortrijk, op zoek naar mooie, aangrijpende verhalen met betrekking tot empathie en zorg. De verhalen werden gebundeld tot een mooi geheel van verschillende audioreportages over uiteenlopende onderwerpen. Waar het ene verhaal een gevoelige snaar raakt, brengt het andere verhaal een vrolijk akkoord. Het concept is simpel. In plaats van een gewone koffie, bestel je er eentje met een audioverhaal, zonder meerprijs. Dit kan bij alle deelnemende koffiehuizen: Viva Sara Kaffée, Maona, Huis van de Grootjuffrouw, Salon En-Vie, Kaffee Damast, Pand.A, Malmo of Julia’s. Axel Ronse, schepen van Cultuur: “Wie een koffie bestelt in de maand mei wordt gratis nog eens extra verwend in de vorm van een pakkend audioverhaal. Deze verhalen zetten empathie en zorg in de kijker en vormen zo de perfecte aanleiding voor ons cultuurfestival Caring=Sharing dat eind mei plaats vindt. Bovendien een fantastische manier om laagdrempelig cultuur tot bij de Kortrijkzaan te brengen!”

Caring = Sharing

Tijdens Caring=Sharing bundelt Schouwburg Kortrijk enkele steengoede voorstellingen en installaties die dieper ingaan op menselijkheid en zorg. Gevoelige thema’s krijgen een plaats op het toneel, zodat er open over gesproken en gemijmerd kan worden. Van 20 mei tot en met 25 mei is Kortrijk het centrum van de empathie. De foyer van Schouwburg Kortrijk is de centrale ontmoetingsplek en is tijdens de festivalweek open vanaf 11 tot 18 uur. Tijdens Caring = Sharing kan je ook in de Foyer van de Schouwburg terecht voor een koffie met audio.

Caring = Sharing is een project in samenwerking met Rhizo, Vives, kunstencentrum BUDA, Vormingplus, Texture, Bubox & Schouwburg Kortrijk. Met steun van de Vlaamse Overheid

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.