Home > Nieuw in Brugge: het Digipunt. Stel je digitale vraag in de bib

Nieuw in Brugge: het Digipunt. Stel je digitale vraag in de bib

Geschreven op 10 oktober 2019 om 08:50 door Mario De Wilde

Het Digipunt is een nieuw infopunt in Hoofdbibliotheek Biekorf van Brugge waar je vragen kunt stellen over je computer, tablet, smartphone, enz. Aan de infobalie van de non-fictieafdeling kun je elke weekdag tussen 14 en 16.30 uur terecht met je digitale vragen.
Levenslang leren
E-inclusie en levenslang leren is één van de doelstellingen van de Openbare Bibliotheek Brugge. Digitale vaardigheden zijn noodzakelijk om mee te kunnen in de maatschappij, en de bib wil mensen daarin ondersteunen. Het past perfect in de algemene missie van de bibliotheek om kennis en informatie te delen, op een laagdrempelige manier. Het Digipunt zal niet alleen concrete vragen beantwoorden, maar heeft ook een belangrijke doorverwijsfunctie. Want er zijn nog heel wat andere organisaties die inzetten op e-inclusie. Denk aan Vormingplus of centra voor volwassenenonderwijs die computercursussen aanbieden.
Aanvullend op de Digidokters
Sinds vorig jaar kun je in Hoofdbibliotheek Biekorf op regelmatige tijdstippen terecht voor een consultatie bij de Digidokter. Ook dit aanbod blijft bestaan en wordt zelfs uitgebreid. Op zaterdagochtend kun je nu ook in de bibliotheek van Sint-Andries en Assebroek op consultatie bij de Digidokter. Alle data vind je op www.brugge.be/digidokters. De bedoeling is dat Digipunt en Digidokters mekaar wat aanvullen. De Digidokters zijn uiteraard meer gespecialiseerd. Ze hebben vaak professionele IT-ervaring of IT is al jarenlang hun passie. Voor sommige specifieke of heel uitgebreide vragen, kan het dus zijn dat de medewerker aan het Digipunt de persoon in kwestie op weg helpt, maar voor meer informatie doorverwijst naar de Digidokters.
Gloednieuwe publiekspc’s
In de hoofdbibliotheek en in de filialen zijn nieuwe publiekspc’s geïnstalleerd. De medewerkers van het Digipunt en de Digidokters beschikken dus over degelijk materiaal om mee aan de slag te gaan.

Digipunt
Elke weekdag van 14 tot 16.30 uur
Hoofdbibliotheek Biekorf, balie non-fictieafdeling
www.brugge.be/bibliotheek

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.