Home > Neverland uit Brugge zet zich volgende week achter derde landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’

Neverland uit Brugge zet zich volgende week achter derde landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’

Geschreven op 11 mei 2024 om 06:55 door Mario De Wilde

Komende week van 13 tot en met 19 mei 2024 vindt de derde landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Een initiatief om de lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument. Voor Kristof en Inne van Neverland uit Brugge is het dit jaar een speciaal jaar, want dit jaar blazen ze 25 kaarsjes uit: vijventwintig jaar als ondernemer! Des te meer redenen om deel te nemen aan dit initiatief.

In 1999 startte Kristof met een garage voor tweedehandsauto’s: herstelling en verkoop. Hij startte in een garagebox in de Pieter de Conincklaan. Net nog geen twintig was hij, maar hij had wel de werkethiek van een boerenpaard: ploegen en zwoegen! Na vijf jaar hard werken, werd zijn toenmalige droom werkelijkheid: een grote toonzaal in de Koning Albert I laan!

De toonzaal werd gevuld met allerlei ‘bijverkoop’-artikels, zoals cartuning en miniatuur auto’s voor de échte liefhebbers die hun auto in het klein wensten. Eén rekje werden er twee, drie … Tot de eerste maquettedoosjes hun weg naar Kristof zijn toonzaal vonden! Al snel barstte dit segment uit zijn voegen: penseeltjes, verfjes, radiobestuurde auto’s, … wat het begin betekende van ‘Verbrugghe Modelbouw’.
In 2009 trouwde Kristof met Inne en dat bracht een nieuwe stroom: ze begonnen met wargames zoals warhammer, Axis & Allies en bekende figurine games zoals Cool Mini Or Not, maar ook alledaagse spellen zoals Catan, Ticket to Ride, Dixit… Het ruime assortiment aan verfjes, uniek in de omgeving brachten veel figurine-schilders naar de zaak, waardoor de garage altijd maar kleiner werd en het assortiment aan bordspellen groter.

De renovatie van de zaak in 2012 was het ultieme keerpunt. De zaak werd een échte hobbywinkel en van de garage was geen sprake meer. Het pand – 200m² – stond uitgepuild. Na een zoektocht naar beschikbare grote panden in de omgeving, viel hun oog op een prachtige grijze villa in het midden van de Baron Ruzettelaan. Het zou een vergroting van hun pand betekenen van 200m² naar 600m².
De Baron Ruzettelaan bracht hen een eerste personeelslid, en de naam ‘Neverland’. Ze besloten vollebak te investeren in hun zaak in Brugge door hun gamma nog meer uit te breiden: Neverland werd een echte creatieve winkel. Boetseren, kaarsen gieten, chenille, kaartjes maken… benoem het én ze hebben het. Op donderdag- en vrijdagavond maar ook op zaterdagmiddag, zat de hobbyruimte/spelcafé aardig vol met creatievelingen en spelletjesfanaten.

Fast forward naar 2020: tijdens de Coronaperiode moest het Neverland spelcafé volledig sluiten en werd er besloten de winkel om te smijten: een nieuw assortiment kwam om de hoek kijken. Kristof & Inne investeerden in snijplotters en wolgaren. Na 1 jaar werd duidelijk welk succesverhaal dat was. De workshops zaten stampvol en de winkel barstte opnieuw uit zijn voegen. Ze hadden nood aan meer ruimte maar geen enkele mogelijkheid meer om uit te breiden. Zo werd opnieuw de knoop doorgehakt om te verhuizen. Opnieuw in regio Brugge, waar hun hart ligt. Ditmaal naar een maxi-pand van 2000m² gelegen op de huidige locatie: de Blankenbergse steenweg!

In mei 2022 werd in twee weken tijd een gigantische verhuis waargemaakt. Honderdvijftig duizend verschillende artikels vonden, net als duizenden trouwe klanten, een nieuwe thuis in de Blankenbergse Steenweg 186. Ondertussen heeft Neverland vier vaste personeelsleden en een team van 10 jobstudenten. De ambitie én mogelijkheid om te groeien heeft zeker nog geen plafond bereikt.
“In een winkel kan er nog één op één persoonlijke service gegeven worden en net daarvoor staat Neverland zo wijd bekend: voor onze service. Mensen komen van ver voor deze service en onze uitgebreide keuze op één van onze drie verdiepingen.”

25 jaar later is de winkel dus niet meer weg te denken uit het Brugse. “De reden dat we deelnemen aan de ‘Week van de Stenen Winkel’ is om de mensen de meerwaarde van instore service te leren kennen. In Neverland willen we elke klant helpen om het best resultaat voor zijn/haar hobby te bereiken.”, vertellen eigenaars Kristof en Inne. “In een winkel kan er nog één op één persoonlijke service gegeven worden en net daarvoor staat Neverland zo wijd bekend: voor onze service. Mensen komen van ver voor deze service en onze uitgebreide keuze op één van onze drie verdiepingen.”

Tijdens ‘Week van de Stenen Winkel’ vinden er ook in Neverland leuke activiteiten plaats: zo verloten we elke dag een leuke prijs onder de klanten van die dag!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.