Home > Nestor, Numa en Maya goed aangekomen in Bellewaerde en ze krijgen een gloednieuw leeuwenverblijf

Nestor, Numa en Maya goed aangekomen in Bellewaerde en ze krijgen een gloednieuw leeuwenverblijf

Geschreven op 6 maart 2024 om 06:36 door Mario De Wilde

Bellewaerde Park in Ieper heeft er sinds kort drie opvallende bewoners bij! Leeuw Nestor en leeuwinnen Numa en Maya zijn goed aangekomen in hun nieuwe thuis. Nu is het moment aangebroken dat ze met elkaar gaan kennismaken én met het vernieuwd buitenverblijf van de leeuwen. En dit op woensdag 13 maart. En, er is nog meer goed nieuws…Vanaf 30 maart kunnen bezoekers de leeuw en leeuwinnen in hun nieuwe leefomgeving komen bewonderen. Het leeuwenverblijf werd vorig jaar volledig vernieuwd. De hekken werden vervangen door natuurlijke barrières zoals water. Daarnaast werden over de verblijven wandelbruggen geïnstalleerd en kan men binnen gluren bij de dieren. Dankzij de aanpassingen aan de verblijven is het steeds mogelijk om de leeuwen te spotten.

Nestor, de nieuwe leeuwenkoning
Bellewaerde Park heeft dus opnieuw een leeuw! Nestor is een mannetje van 12 jaar oud en komt uit de Zoo van Antwerpen. Hij krijgt er meteen twee vriendinnetjes bij waarmee hij voor nakomelingen moet zorgen. Leeuwinnen Numa (1,5 jaar) en Maya (2,5 jaar) komen uit Dvůr Králové Zoo, Tsjechië. Hun komst is zeer belangrijk voor het Europees kweekprogramma waar Bellewaerde Park actief aan deelneemt, in samenwerking met EAZA (European Association of Zoos and Aquaria).

2 reacties

Lecleire Jacques
Geschreven op 2024-03-06 23:13:34
Hij ziet er nu echt niet gelukkig uit op de foto. Ben zeker dat ie na enige tijd het wel zal gewoon worden en hopelijk weer mooie welpen zal verwekken.
Julie
Geschreven op 2024-03-06 14:11:34
De max, benieuwd om ze te gaan bezoeken!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.