Home > Nauwe samenwerking Het Lijsternest en de Bibliotheek Harelbeke

Nauwe samenwerking Het Lijsternest en de Bibliotheek Harelbeke

Geschreven op 18 februari 2020 om 17:46 door Mario De Wilde

De bibliotheek van Harelbeke en Het Lijsternest zullen vanaf dit jaar samenwerken. Jaarlijks worden vier auteurs uitgenodigd voor een lezing. De eerste twee namen voor 2020 zijn bekend. Op 27 februari ontvangen we L.H. Wiener en op 25 maart Oek De Jong, twee Nederlandse schrijvers van formaat. In 2019 werd Atte Jongstra door de bibliotheek van Harelbeke uitgenodigd voor een lezing. Aan de lezing werd een residentie van twee weken gekoppeld in Het Lijsternest. Deze samenwerking smaakte naar meer en samen werd besloten om vier lezingen per jaar te organiseren, afwisselend in Harelbeke en Ingooigem.

Programma voorjaar 2020

Vrijdag 25 februari – L.H. Wiener (bibliotheek van Harelbeke)

Schrijver Lodewijk Willem Henri Wiener (1945) was jarenlang leraar Engels. In 1967 debuteerde hij met de verhalenbundel Siezoenarbeid. Wiener is een stilist pur sang en verwierf voornamelijk bekendheid met zijn korte verhalen, die in 2015 gebundeld werden in een fraaie hardcovereditie. Naar aanleiding van zijn vijfenzeventigste verjaardag verschijnt deze maand de bundel De zoete inval. L.H. Wiener mag dan in Vlaanderen geen al te bekende schrijver zijn, hij heeft wel zijn vaste fans. We zijn vooral trots dat hij de spits mag afbijten binnen deze nieuwe samenwerking. Hij zal geïnterviewd worden door de Gentse schrijver Christophe Vekeman.

Woensdag 25 maart – Oek de Jong (In D’Halve Maan, Ingooigem)

Oek de Jong debuteerde in 1977 met de verhalenbundel De hemelvaart van Massimo. Twee jaar later breekt De Jong volledig door met het bejubelde Opwaaiende zomerjurken. Maar liefst acht jaar werkt hij aan het impossante Pier en oceaan dat bekroond werd met de literatuurprijs De Gouden Uil. Eind ’19 verscheen zijn meest recente roman Zwarte schuur Een cadeau volgens De Standaard, want Zwarte schuur is het geesteskind van een schrijver die kennelijk nog altijd de wind in de zeilen heeft. Oek de Jong zal geïnterviewd worden door Dirk Vandenberghe.

Het Lijsternest: Streuvelshuis en Schrijversresidentie, Stijn Streuvelsstraat 25, 8570 Ingooigem, www.streuvelshuis.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.