Home > Natuurpunt pakt uit met Wilde Buitendag voor speelvogels in Blankenberge

Natuurpunt pakt uit met Wilde Buitendag voor speelvogels in Blankenberge

Geschreven op 15 september 2021 om 11:54 door Mario De Wilde

Na drie weken op de schoolbanken te hebben stilgezeten, kunnen je kids zich uitleven op de Wilde Buitendag van Natuurpunt op zondag 26 september! Schrijf ze nu al in via www.natuurpunt.be/bezoekerscentrum-uitkerkse-polder! Hebben je kinderen al ooit iets gedaan van de bucketlist “50 dingen die je gedaan moet hebben voor je 12de”? Nee! Dan is de Wilde Buitendag het uitgelezen moment om ze op natuuravontuur te sturen in de Uitkerkse Polder!

Op de Wilde Buitendag gaan enthousiaste natuurgidsen met je kids een paar van die superleuke dingen doen! Langs het Kievitspad (1 km) zullen al hun zintuigen geprikkeld worden. Je kinderen zullen kriebeldiertjes onder de loep nemen, leren fluiten op een grassprietje, op blote voeten lopen en al spelend de natuur proeven en verkennen. Ze kunnen ook ravotten in de toffe Natuurspeelzone. Ze mogen ook hun creativiteit op de proef stellen. Ze kunnen naar hartelust boetseren en knutselen met natuurlijke materialen! Tussen het spelen door zullen ze ook mooie dierenverhalen te horen krijgen.

De kinderen kunnen ook de kruidentent bezoeken: daar kunnen ze één en ander opsteken over het gebruik van kruiden en planten in de middeleeuwen. Ze mogen ook hun eigen kruidenzakje maken. De Wilde Buitendag kan afgerond worden met een ijsje, pannenkoek of streekbiertje in de cafetaria van het Bezoekerscentrum! Laat ons weten dat je komt en schrijf je in via www.natuurpunt.be/bezoekerscentrum-uitkerkse-polder:

Inschrijven per persoon: kies je tijdslot om het parcours te starten. Gratis – vanaf 3 jaar, (groot)ouders welkom!

Afspraak in Natuurpunt bezoekerscentrum Uitkerkse Polder, Kuiperscheeweg 20, Blankenberge op zondag 26 september van 13.30 tot 17.30 uur. Trek ravotkledij en laarzen of stevige schoenen aan. Breng een handdoekje mee. Ook handig zijn een loepje en een verrekijker, maar die kan je ook ter plaatse gebruiken.

Organisatie: Natuurpunt Blankenberge in samenwerking met Natuurpunt Brugs Ommeland en Middenkust, Stad Blankenberge en Middeleeuws Collectief Via Nobilis

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.