Home > Naar Scandinavië? Kom dan naar de Nordic Experience Days op zondag 17 oktober in Brugge

Naar Scandinavië? Kom dan naar de Nordic Experience Days op zondag 17 oktober in Brugge

Geschreven op 5 oktober 2021 om 12:36 door Mario De Wilde

Verlang je naar Scandinavië? Je hoeft er niet langer op te wachten, want Nordic komt heel binnenkort (zondag 17 oktober) naar je toe in Brugge. De specialisten laten je al even proeven van de cultuur van de typische noordelijke bestemmingen met interactieve infosessies en leuke activiteiten voor jong en oud… Je leert de merken van de Nordic kennen op onze eigen reisbeurs, waarbij de beleving helemaal centraal staat. Knuffel bijvoorbeeld met husky’s of spot het noorderlicht met de VR-experience… Ervaar het echte Scandinavië straks bij Vives Hogeshool aan de Xaverianenstraat 10 in Brugge (op 5 minuten rijden van de E-40 afrit ‘Brugge’.

Tijdens de Nordic Experience Days staat de ervaring van de reiziger centraal. Ze willen je alvast een voorproefje geven van hoe magisch en overdonderend mooi een reis naar Scandinavië is. Laat je onderdompelen in de cultuur van de bestemmingen tijdens een leuke dag met allerlei infosessies, workshops en andere activiteiten. Dit is alvast het volledige programma voor zondag 17 oktober:

-Van 11 tot 12 uur: infosessie IJsland in het auditorium

Van al onze bestemmingen is IJsland veruit de meest mysterieuze. Het land is nog in opbouw en daar zie je heel duidelijk de sporen van: vulkanen, zwarte stranden, watervallen, mostapijten, ijs- en zandwoestijnen … op IJsland kom je vaak ogen te kort. Onze travel designers kennen IJsland als hun broekzak en laten je kennismaken met alle windstreken van het prachtige land. Ook tips voor wagenverhuur, activiteiten en accommodaties komen aan bod.

-Van 11 tot 12 uur: infosessie Zeereizen (Groenland, Alaska, Canada, IJsland of zelfs Antarctica) in Kleine Zaal

Op zoek naar een echte ‘once-in-a-lifetime’ ervaring? Dan is een exploratiereis met Hurtigruten een goed idee. Je ontdekt de mooiste stukken ongerepte natuur ter wereld en treed in de voetsporen van de ontdekkingsreizigers, met een Hurtigrutenschip als comfortabele thuisbasis. Groenland, Alaska, Canada, IJsland of zelfs Antarctica verkennen? De keuze is eindeloos. Eén van onze Explore-experten neemt je mee naar de mooiste uithoeken van de wereld, waar Moeder Natuur nog heerst. Dit wordt gegarandeerd de reis van je leven!

-Van 12.15 tot 13.15 uur infosessie Lapland Zomer in het auditorium

Lapland… de mythische regio is de laatste wildernis van Europa. Hoewel de regio voornamelijk wordt geassocieerd met winterreizen en dikke pakken sneeuw, valt er ook ’s zomers heel wat te beleven. Een ervaringsdeskundige neemt je mee door de ongerepte natuur van Lapland en de eilandengroepen in Noord-Noorwegen, de Lofoten en Vesterålen. Je leert alles bij over de mooiste gebieden in Lapland, de Sami en hun rendieren en de middernachtzon. Ook praktische zaken zoals de reis ernaartoe en de verschillende accommodatietypes, komen aan bod.

-Van 12.15 tot 13.15 uur infosessie Finland Zomer in de kleine zaal

Finland is het land van eindeloze bossen en meren, miljoenen sauna’s en een taal die op geen enkele manier op die van de buren in Zweden of Noorwegen lijkt. Ver weg van de bewoonde wereld kom je in de Finse natuur helemaal tot rust. Dit is de ideale bestemming voor wie eens wil herbronnen in de natuur. Een gepassioneerde travel designer dompelt je al even onder in de Finse levensstijl, waarin de natuur centraal staat. Na de infosessie zal je al beter begrijpen waarom Finnen altijd tot de gelukkigste mensen ter wereld behoren.

-Van 13.30 tot 14.30 uur infosessie Lapland Winter in de kleine zaal

Een dik sneeuwtapijt, gezellige houten hutten en een onevenaarbare kerstsfeer… voor een echt winters sprookje moet je naar Lapland. Het noorderlicht en de bijzondere winteractiviteiten bezorgen je het avontuur van je leven. Wil je de winterkou trotseren? Een travel designer geeft je graag meer uitleg over de verschillende accommodatietypes en de unieke belevenissen boven de poolcirkel.

-Van 13.30 tot 14.30 uur infosessie Denemarken zomer in de kleine zaal

In Denemarken komen de geschiedenis en het heden samen. De eeuwenoude kastelen en ruïnes herinneren je aan het Vikingtijdperk, terwijl de bruisende steden enorm vooruitstrevend zijn. Zowel voor geschiedenis- als cultuurliefhebbers is Denemarken een perfecte bestemming. Een travel designer leert je er alles over tijdens deze infosessie.

-Van 14.45 tot 15.45 uur infosessie Noorwegen zomer in het auditorium

Diepblauwe fjorden, hoge bergen, groene valleien, idyllische eilanden en een adembenemende kustlijn: Noorwegen heeft het allemaal. Het land van zalm, fjorden en trollen heeft de meest spectaculaire en gevarieerde natuur van alle Scandinavische landen. Een gepassioneerde travel designer neemt je mee doorheen het ongerepte land: van de prachtige fjorden in het zuiden tot de talloze nationale parken. Verblijf je in charmehotels of liever in een typische ‘hytte’ (een Noors vakantiehuisje)? Ook praktische zaken zoals de verschillende accommodatietypes komen aan bod.

-Van 14.45 tot 15.45 uur infosessie Noorderlicht in de kleine zaal (volzet)

Het hoogtepunt van elke Laplandreis? Dat is ongetwijfeld het noorderlicht. Het natuurfenomeen spreekt al jaren tot de verbeelding… Jaarlijks zakken honderden reizigers af naar Lapland met één gemeenschappelijk doel: de mooiste lichtshow ter wereld zien. Philippe Mollet van de volkssterrenwacht MIRA leert je alles over de beste reisperiode voor het noorderlicht, waar je dit het best kan spotten en hoe je er de mooiste foto’s van maakt. Je kan natuurlijk nooit met zekerheid zeggen dat je Aurora Borealis aan de hemel zult zien dansen, maar met de handige tips en tricks is de kans toch al wat groter

-Van 16.00 tot 17.00 uur infosessie Hurtigruten zomer en winter in de kleine zaal 

Een zeereis langs de Noorse kust is een unieke manier om het land te leren kennen. Het traject wordt ook wel “de mooiste zeereis ter wereld” genoemd, en dat is niet gelogen. Diepblauwe fjorden, idyllische eilanden, pittoreske vissersdorpjes en besneeuwde bergen … de Noorse kust heeft het allemaal. Wil je graag zelf een zeereis met Hurtigruten ervaren, maar heb je nog vragen? Op deze infosessie leer je alles bij over de verschillende trajecten, de havens waarin je aanmeert, de mogelijke excursies en het leven aan boord.

-Van 16.00 tot 17.00 uur infosessie Zweden zomer en winter in het auditorium

Een vakantie waar niets moet en alles mag? Dat vind je in Zweden. Het land is synoniem aan gezelligheid en zorgeloos genieten. Een reis naar Zweden is het perfecte ingrediënt voor een zorgeloze zomer. Van het uiterste zuiden tot de scherenkust en het binnenland… In Zweden valt er altijd iets te beleven. Weet je nog niet goed welke regio het beste bij jouw reisplannen past? Dan kom je dat te weten tijdens deze boeiende infosessie.

Andere activiteiten die bij Nordic kunnen geboekt worden:

Leer alles over husky’s
Beleef het Hoge Noorden met VR
Proef een Scandinavische snack en geniet van een drankje
Maak kans op leuke prijzen
Speelplezier voor jong en oud
Naast Nordic kan je ook e zustermerken leren kennen: Galtic, Atacama, Wild Alaska en Canada Travel Designers. Deze reisbeurs is de start van jouw droomreis.

Je kunt gratis aanwezig zijn op de Experience Day door je in te schrijven voor onze infosessies. Je kan gerust meerdere infosessies bijwonen! Inschrijven is verplicht, zodat we de nodige afstand kunnen garanderen. Als je je hebt ingeschreven voor een infosessie (of meerdere), heb je ook toegang tot de beurs met stands, activiteiten en horecagelegenheid!

Alle info op www.nordic.be

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.