Home > Na Kortrijk gaat ook Ieper digitaal voor de registratie orgaandonatie.

Na Kortrijk gaat ook Ieper digitaal voor de registratie orgaandonatie.

Geschreven op 11 april 2019 om 09:25 door Mario De Wilde

Je kan er wel degelijk levens mee redden! Door een document te tekenen laat je uitdrukkelijk weten dat bij overlijden jouw bruikbare organen mogen gegeven worden aan mensen die ze nodig hebben. Zo’n document kon je tot voor kort alleen in de dienst Leven in AC Auris ophalen maar nu kan het eenvoudig ook digitaal via het thuisloket. Via dat thuisloket op de website www.ieper.be identificeer je je in een paar muisklikken. Je kan dit dus op elk moment van de dag regelen; je hoeft niet meer langs te komen in AC Auris. Na registratie in het rijksregister krijg je een attest per mail toegestuurd van ‘wilsuitdrukking inzake wegneming en transplantatie van organen en weefsels na overlijden’ .

Schepen van Bevolking Ives Goudeseune: “Je registreren als donor kan in Ieper al een hele tijd maar nog maar 1479 Ieperlingen hebben dat al effectief gedaan; niet eens 5 procent van de bevolking. We hopen door mensen te sensibiliseren en door digitale registratie mogelijk te maken dat we méér mensen over de streep gaan halen”.

Burgemeester Emmily Talpe: “Elke Belg is bij overlijden in principe orgaandonor. Maar in de praktijk consulteren dokters nog altijd de familie. Net om familieleden die moeilijke en emotionele keuze te besparen, kan elke burger zijn keuze vóór orgaandonatie vooraf duidelijk maken via registratie. Als wij daar als stadsbestuur ons steentje toe kunnen bijdragen door te digitaliseren en de drempel te verlagen: graag! Elk jaar sterven nog té veel mensen die wachten op nieuwe organen.“

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.