Na de Karmeliet en Hertog is er in Brugge de leegte: enkel de Jonkman twee sterren
Deze namiddag werd de Michelingids voor België en Luxemburg voorgesteld. Peter Goossens met Hof Van Cleve is nu de enige driesterrenchef van het land. Daarmee is hij nu plots de enige in Vlaanderen. Eerst sloot Geert Van Hecke in Brugge zijn Karmeliet (nu kleinschaliger met Zet’joe’ en bekroond metéén Michelin ster) en die ander Brugse topchef Gert De Mangeleer sluit eind december definitief de deuren van zijn zaak. Sergio Herman, Filip Claeys van ‘de Jongkman’ in Sint-Kruis, Bartholomeus in Knokke en Nick Bril blijven – net als andere bekende topchefs onder wie Vicky Geunes – hun twee sterren behouden. In totaal kwamen er drie nieuwe tweesterrenrestaurants bij. Sans Cravatte, Auberge de Herborist, Goffin en De Gouden Harynck in Brugge, Ter Leepe in Zedelgem, de Zuidkant in Damme, Sel Gris en Cuines, 33 in Knokke-Heist, Carcasse in St. Idesbald en M-Bistro in Nieuwpoort zijn dit jaar West-Vlaamse restaurants met één ster.