Home > Na ‘Brugge Solidair’ is er nu ook ‘Male Solidair’

Na ‘Brugge Solidair’ is er nu ook ‘Male Solidair’

Geschreven op 19 maart 2020 om 18:50 door Mario De Wilde

Het goede in de mens komt in deze onzekere tijden ook naar boven. Ook in Male, Sint-Kruis, deelgemeente van Brugge, komt een gerichte solidariteitsactie in tijden van corona op gang. Twee inwoonsters besloten onlangs tot een gecoördineerde samenwerking om Male Solidair! in de eigen buurt op te starten. Véro Dehaese, medecoördinator BIN Male, en Karin Robert, inwoonster van Male en gemeenteraadslid werkten reeds samen ifv preventie en veiligheid in de buurt. Ze besloten om hun samenwerking verder te zetten en te verfijnen tijdens deze coronacrisis.
‘COVID-19 virus (bekend als het coronavirus) is erg besmettelijk en vooral voor kwetsbare mensen en senioren gevaarlijk. We willen vooral een oogje in het zeil houden, zegt Véro Dehaese. Karin Robert vult aan: ‘We willen de mensen die het het hardst nodig hebben in onze buurt niet aan hun lot overlaten en samen met de vrijwilligers van Male solidair! af en toe helpen waar nodig.’ De gecoördineerde hulp in samenspraak met ‘Brugge solidair’ bestaat vooral uit: af en toe een telefoontje of sms-je om te vragen hoe het gaat en boodschappen doen. Al enkele handelaars uit de buurt sprongen mee op de kar en willen de telefonisch aangevraagde boodschappen door de vrijwilligers graag op een afgesproken tijdstip klaarzetten. Al een 5-tal vrijwilligers boden spontaan aan om te helpen. Er worden tips verzameld ifv solidariteit op de FB pagina ‘Male solidair’. ‘We kunnen op een aantal mensen in de buurt rekenen en dat doet, net nu, erg deugd’, zeggen Véro en Karin. ‘Male, Sint-Kruis is een hechte wijk. We zijn blij dat we hier wonen en dat we ons gesteund weten door vele buurtbewoners.’
Interesse om aan te sluiten en mee te zorgen op Male, om jouw zorg-idee te lanceren op onze FB pagina? Mail naar malesolidair@gmail.com of meld je aan als lid van onze FB pagina Male Solidair.
_____________________________________________

1 reactie

annie
Geschreven op 2020-03-19 20:22:55
Top initiatief!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.