Home > Na Anderlecht verliest ook Club Brugge verrassend: Eupen-Club 2-1

Na Anderlecht verliest ook Club Brugge verrassend: Eupen-Club 2-1

Geschreven op 1 augustus 2022 om 08:27 door Mario De Wilde

Op de tweede speeldag van de Jupiler Pro League maakte Blauw-Zwart gisteren de verre verplaatsing naar Eupen. Eupen kwam in de eerste minuut op voorsprong via Magnée, maar Jutglà maakte kort daarna gelijk. Uiteindelijk verloor Club met 2-1 na een goal van Prevljak.

Na de belangrijke zege op de openingsspeeldag voerde coach Carl Hoefkens toch enkele wijzigingen door in zijn basiself. Hendry kreeg zijn kans in het hart van de verdediging en dit ten koste van Mechele. Daarnaast kwamen ook Balanta en Sobol in de ploeg voor respectievelijk Mbamba en Meijer. Tot slot heeft nieuwkomer Nielsen de coach vorige week met zijn invalbeurt kunnen overtuigen. Bijgevolg kon hij zijn eerste basisstek bij Blauw-Zwart verzilveren, waardoor Vormer vrede moest nemen met een plaats op de bank. Bij thuisploeg Eupen vielen er geen wissels in de basisploeg te noteren.

De bezoekers uit Brugge konden eigenlijk niet slechter aan de wedstrijd beginnen. Een voorzet vanop links vindt het hoofd van Magnée, die in de rug van Nsoki opdook. Hij liet Mignolet kansloos met zijn kopbal en bracht Eupen zo meteen op voorsprong. De reactie van Blauw-Zwart bleef niet lang uit want een goeie vijf minuten later stonden de bordjes al opnieuw in evenwicht. Nurudeen ging onder een bal door bij een hoekschop en Jutglà profiteerde optimaal om zijn eerste competitiedoelpunt in blauw-zwarte loondienst binnen te koppen. Eupen was echter niet meteen onder de indruk en bleef vrank en vrij voetballen. Dit resulteerde in een kans voor Déom, maar zijn schot van dicht was te zwak om Mignolet te verschalken. Enkele minuten later was het wel prijs voor de thuisploeg. Déom vond Prevljak net buiten de zestien en die aarzelde niet om het leer in de linker benedenhoek tegen de netten te trappen.

Het gevaar bleef van de thuisploeg komen en Mignolet behoedde Club voor een grotere achterstand. Nuhu probeerde de bal door de benen van de Brugse goalie te plaatsen, maar die stond pal en liet dit niet gebeuren. Op het halfuur probeerden de bezoekers toch eens te reageren, maar de knal van Sobol ging naast het doel. Kort daarna was het wederom Eupen dat Mignolet trachtte te bedreigen. De poging van Prevljak belandde door de benen van de goalie, maar niet in doel. Het antwoord van Club was een vrije trap van Skov Olsen die over het doel van Nurudeen ging. Net voor de rust noteerden we nogmaals dreiging aan beide kanten. Eerst stond Mignolet opnieuw pal op een poging van dichtbij van Peeters en aan de overzijde liet Jutglà een knappe steekbal van Vanaken te ver van de voet springen. Dit luidde nog een klein slotoffensief in met kansen voor Nielsen, Hendry en Jutglà. Nurudeen moest echter niet ingrijpen en zo gingen we rusten met 2-1.

Club moest dus uit een ander vaatje tappen in de tweede helft, maar het was Eupen dat voor de eerste dreiging zorgde. Charles-Cook miste zijn schot echter volledig waardoor Mignolet niet moest ingrijpen. Even later infiltreerde Prevljak in de zestien, maar zijn knal belandde in het zijnet. Het was dus even wachten op een reactie van Blauw-Zwart, maar die kwam er stilaan wel. Jutglà probeerde het van heel ver, maar Nurudeen kende geen probleem met zijn poging. Plots had Lang ook heel veel ruimte bij een snelle omschakeling, maar hij slaagde er niet in om Jutglà te vinden. Op het uur kwam Club echter goed weg toen Prevljak en Kral van dichtbij niet konden scoren.

Coach Hoefkens greep in met een driedubbele wissel, nl. Meijer, Mbamba en Sowah kwamen op het veld. Kort daarna moest Eupen met 10 verder nadat Magnée zijn tweede gele kaart pakte. Zoals verwacht, groef Eupen zich nu wel in en zocht Club nadrukkelijker naar de gelijkmaker. Het bleek echter niet evident voor de bezoekers om echt gevaar te creëren. Mignolet moest wel nog eens zijn kunnen tonen op een lage schuiver van Peeters en in de herneming stond Offermann buitenspel. Blauw-Zwart had wel nog de tijd om de bakens te verzetten, want er werden 8 extra minuten bijgeteld.

Daarin kon Jutglà voor dreiging zorgen, maar zijn kopbal op een hoekschop werd uit de hoek gehaald door Nurudeen. Tot verdere kansen kwamen de Bruggelingen niet meer en op die manier bleef het 2-1. Blauw-Zwart verloor dus van Eupen en begint de competitie met 3 op 6. Vrijdagavond wacht de thuismatch tegen Zulte-Waregem.

Jupiler Pro League – Speeldag 2
Toeschouwers: 8.363 – Kehrwegstadion
Scheidsrechter: Kevin Van Damme

KAS Eupen: Abdul Nurudeen – Yentl Van Genechten, Boris Lambert, Jan Kral – Gary Magnée, Stef Peeters, Jérôme Déom (63’ Konan N’Dri), Isaac Christie-Davies, Regan Charles-Cook – Isaac Nuhu (70’ Jason Davidson), Smail Prevljak (83’ Lorenzo Offermann).
Bank: Tom Roufosse, Konan N’Dri, Jason Davidson, Tyreek Magee, Jan Gorenc, Rune Paeshuyse, Jan Gokenc, Lorenzo Offermann
Coach: Bernd Storck
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Jack Hendry, Stanley Nsoki (62’ Bjorn Meijer) – Andreas Skov Olsen, Casper Nielsen, Éder Balanta (62’ Noah Mbamba), Hans Vanaken, Eduard Sobol (77’ Cyle Larin) – Ferran Jutglà, Noa Lang (62’ Kamal Sowah).
Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Bjorn Meijer, Brandon Mechele, Noah Mbamba, Owen Otasowie, Ruud Vormer, Cyle Larin, Kamal Sowah.
Coach: Carl Hoefkens.

Gele kaarten: Peeters, Magnée, Christie-Davies, Hendry, Nielsen
Rode kaarten: Magnée (2x geel)
Doelpunten: 1’ Magnée (1-0), 7’ Jutglà (1-1), 19’ Prevljak (2-1)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.