Home > Na 3 jaar opnieuw een Where Onshore Meets Offshore in Oostende. Wim Opbrouck gastheer

Na 3 jaar opnieuw een Where Onshore Meets Offshore in Oostende. Wim Opbrouck gastheer

Geschreven op 24 augustus 2022 om 09:37 door Mario De Wilde

Gisteren dinsdag 23 augustus verzamelden alle actoren actief in de Blauwe Economie in Oostende voor Where Onshore Meets Offshore, een initiatief van Haven Oostende dat na drie jaar opnieuw kon plaatsvinden. Het centrale uitgangspunt van het evenement is dat er een leuke namiddag en avond wordt aangeboden waarop iedereen uit de Blauwe Economie met elkaar kan connecteren. De kernwoorden van het programma zijn dan ook food, drinks, music en fun. Haven Oostende koos dit jaar voor een nieuw concept, namelijk: The Unwind Cafe, waarbij iedereen kan ‘uitblazen’ na een drukke werkdag.

Where Onshore Meets Offshore is een vaste waarde geworden in de Blauwe Economie. Haven Oostende organiseert normaliter jaarlijks dit evenement en brengt zo de verschillende partijen bij elkaar voor een netwerkmoment in een heel ontspannen sfeer. Op die manier bouwt Haven Oostende aan een sterke community waar samenhorigheid en collectieve ervaringen centraal staan. Het was een enorm succes met meer dan 300 aanwezigen. Speciale gast tijdens Where Onshore Meets Offshore was Wim Opbrouck samen met zijn muziekband. Opbrouck schreef eerder dit jaar in het kader van 25 jaar Haven Oostende en 10 jaar REBO het Havenlied en kwam dit brengen, naast nog enkele populaire liedjes.

Haven Oostende herbevestigt hiermee haar sterke positie binnen de Blauwe Economie. Ze behoort tot de wereldtop op het vlak van blauwe energie, en concentreert zich daarnaast ook op aquacultuur, waterstof, het ontmantelen van windturbines en andere aspecten die belangrijk zijn in het kader van de energietransitie.

“We zijn enorm tevreden dat we na drie jaar opnieuw zo talrijk kunnen samenkomen met de verschillende partijen actief in de Blauwe Economie in Haven Oostende. Sinds 2019 focussen wij op nichemarkten zoals de Blauwe Economie en gaan wij dieper in op minder bekende activiteiten zoals waterstofeconomie en aquacultuur. Deze niches winnen alsmaar aan belang en dat toont dit event ook aan”, aldus Dirk Declerck, CEO en Gedelegeerd Bestuurder Haven Oostende

“Haven Oostende vervult een belangrijke rol binnen de Blauwe Economie. Niet alleen qua werkgelegenheid, maar ook als katalysator voor innovatie. Onze clusterwerking is de sleutel tot succes! We behoren tot de wereldtop”, vult Charlotte Verkeyn, Voorzitter Haven Oostende, graag aan.

“De Blauwe Economie is een belangrijke sector voor onze stad en is zeer goed vertegenwoordigd in de Oostendse regio. Alle inspanningen in het kader van de energietransitie zijn welkom, als stadsbestuur juichen we toe dat zo veel bedrijven in Haven Oostende zich hiervoor inzetten. Dat we op deze manier ook eens informeel bij elkaar kunnen komen, kan de samenwerking enkel ten goede komen”, besluit Bart Tommelein, Burgemeester Stad Oostende

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.