Home > Musea Brugge opent de deuren exclusief voor scholen

Musea Brugge opent de deuren exclusief voor scholen

Geschreven op 16 maart 2021 om 17:42 door Mario De Wilde

Vanaf nu zijn schooluitstappen opnieuw toegelaten. Leerkrachten en leerlingen hebben meer dan een jaar enkel de muren van hun klas gezien en zoveel opportuniteiten gemist om hun horizon te kunnen verbreden. Musea Brugge heeft na de veiligheidsraad dan ook onmiddellijk beslist om de deuren voor scholen wagenwijd open te zetten en ze op een veilige manier ontvangen.

Vanaf 16 maart worden elke dinsdag- en donderdagochtend exclusief voor scholen voorbehouden in de grotere museumlocaties: het Groeningemuseum, het Sint-Janshospitaal, het Gruuthusemuseum en het Volkskundemuseum. Zo kunnen klassen in hun bubbel de musea verkennen en komen ze niet in contact met andere bezoekers. Ook het Belfort doet mee. Klassen hoeven dus nu niet meer aan te schuiven tussen de toeristen, maar krijgen het Belfort voor zich en kunnen vlot de 366 trappen op- en afklimmen om van het uitzicht over hun stad te genieten.
De enige voorwaarde voor een bezoek aan de deelnemende musea is dat je tijdig reserveert en je de klas zelf begeleidt.

Jammer genoeg kunnen we ons aanbod van workshops en begeleide rondleidingen nog niet aanbieden, maar de leerkrachten kunnen gebruik maken van de verschillende lesmappen, zoektochten, een luisterspel en kleuterpoppen die de musea aanbieden. “Voor scholen lijkt deze vloek een zegen te worden”, aldus Schepen van Cultuur Nico Blontrock. “Het is voor hen de kans om onze museale schatkamers en hun eigen stad te ontdekken. Ik hoop dan ook van harte dat ze deze kans aangrijpen om echte Vips te zijn in onze musea.”

Meer info: www.museabrugge.be/klasbubbels

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.