Home > Musea Brugge heeft sinds komend weekend ook een centrale shop

Musea Brugge heeft sinds komend weekend ook een centrale shop

Geschreven op 23 mei 2022 om 19:13 door Mario De Wilde

Komend weekend gaat de vernieuwde centrale shop van Musea Brugge feestelijk open. De voorbije maanden kreeg de shop in het voormalige koetshuis in het Arentshof een grondige make-over. Na de lancering van de rebranding van Musea Brugge steekt ook de museumwinkel helemaal in het nieuw. De komende jaren komen er nog verschillende museumshops bij.

Bedoeling van de nieuwe inrichting van de centrale shop is om museumbezoekers én toevallige passanten op een meer open manier te verwelkomen. “Onze centrale shop was al een eind aan een grondige heropfrissing toe”, licht Elviera Velghe toe, directeur Musea Brugge (Publiek & Tentoonstellingen). “Door dit frisse ontwerp, van de hand van onze partner PL/NK, hebben we nu een shop die meer uitnodigt om even binnen te springen en een kijkje te nemen in ons gamma. Ook dat assortiment dat we aanbieden in onze shop hebben we herbekeken. Zo bieden we meer producten aan gelinkt aan onze collecties en aan ons nieuwe brand. Naast de eenmalige bezoeker zijn hier uiteraard ook Bruggelingen meer dan welkom. Naast klassiekere souvenirs hebben we ook voor hen een mooi aanbod van onder meer fietstassen en sportkleding. Uiteraard blijven de museumobjecten de basis om vanuit te vertrekken, zoals een puzzel van Van Eyck of een paraplu met de kaart van Marcus Gerards.”
Verdere uitbreiding MB-shops
De nieuwe centrale museumshop is nog maar de eerste stap in een masterplan om de shopwerking van Musea Brugge verder uit te bouwen. “Een shop is en blijft een belangrijke bron van inkomsten voor een museum. Het is dus van groot belang om die winkelervaring zo aangenaam mogelijk te maken én een passend aanbod te voorzien. Ik ben blij dat we met deze nieuwe shop een flinke sprong voorwaarts gemaakt hebben op dat vlak”, aldus cultuurschepen Nico Blontrock, die meteen ook vooruitblikt naar de opening van nóg een nieuwe shop. “Nog voor het einde van de zomervakantie moet een nieuwe shop de deuren openen in het Belfort. Naast de centrale shop en de shops in het Groeningemuseum en het Sint-Janshospitaal wordt dat de vierde Musea Brugge-winkel. Op termijn volgt nog een shop in het Volkskundemuseum en uiteraard zal ook in onze expohal BRUSK een knappe, eigentijdse shop ondergebracht worden.” Om de heropening van de centrale museumshop feestelijk in te zetten krijgen bezoekers tijdens het Hemelvaartweekend een mooie tote bag, met het nieuwe MB-logo, bij elke aankoop vanaf 15 euro. Deze actie loopt van donderdag 26 tot en met zondag 29 mei. Naast de fysieke shop is er overigens ook de webshop, die Musea Brugge dit voorjaar lanceerde. Meer info op www.museabrugge.be/shop.

Foto v.l.n.r. Veerle Andries, schepen Nico Blontrock, Peter De Blieck (PL/NK), Anja Bienstman

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.