Home > MTB-parcours De Dijkenroute in Diksmuide krijgt upgrade

MTB-parcours De Dijkenroute in Diksmuide krijgt upgrade

Geschreven op 14 januari 2022 om 08:49 door Mario De Wilde

Het mountainbikeparcours ‘De Dijkenroute’ werd onlangs in een nieuw kleedje gestoken. Grootste wijziging is de stijging van het aantal kilometers waarbij het parcours nu ook het sportpark aandoet inclusief de uitdagende heuvels. Samen met Sport Vlaanderen werd het parcours ook gedigitaliseerd en staat er een nieuw startbord.

Twee peters

De MTB-Dijkenroute met start en einde in Diksmuide ter hoogte van sportcomplex De Pluimen dateert al van 2004 en is een concept van de 2 peters Bart Schapman en Franky Vanoverbeke, beide leden van de Westhoekmountainbikeclub uit Beerst. De beide peters staan ook in voor permanente kwaliteitscontrole op het terrein (palen/bepijling). Met de aanleg van de heuvels op sportpark De Pluimen (met gerecupereerde grond van de bouw van het complex) is het zonde dat de heuvels geen deel uitmaken van het parcours. Daarom werd de Dijkenroute vernieuwd!

Digitale route en nieuw startbord

In samenwerking met Sport Vlaanderen werd de vernieuwde route gedigitaliseerd en kregen we een nieuw startbord. De totale lengte bedraagt nu 52 km, vroeger 48 km. De groene lus ± 40 km; de blauwe lus ± 11,5 km. Het percentage onverhard terrein werd opgekrikt tot 38 %.

Grootste wijzigingen

EXTRA ONVERHARD

Start van de route: Integratie onverharde omloop op het sportpark (pittige opwarming)

zandbakstrook van +/- 30 meter
de meest uitdagende heuvels van het cyclocrossparcours

INKRIMPING ONVERHARD

Na het passeren van de brug over de IJzer verloopt het traject rechtdoor via de Kaaskerkestraat richting Frontzate thv frituur ’t Spoor/Delhaize. Hierdoor werd het percentage onverhard ingekrompen. (vroeger vanaf brug richting start Frontzate, links van de IJzertoren)

EXTRA ONVERHARD

Via Westkustpolder, openbaar bestuur voor lokaal waterbeheer, verkregen we goedkeuring om een onverhard traject in Stuivekenskerke toe te voegen. Onverharde tracés, rechts van de Viconiastraat, lopen net voorbij OLV-Hoekje tot iets voor buitensportorganisatie Nieuwpoort The Outsider Coast.

VERLENGING TRACE

Einde van de Dijkenroute: na Einsdijk/Boterdijk/Paddestraat rijden we nu de Galileistraat in richting Beerstblotestraat om vervolgens de terugkeer via Hof Ter Bloemmolens-IJzerlaan-Sint-Sebastiaanlaan in te zetten (tracé Oostendestraat – Grote Dijk – Kleine Dijk geschrapt)

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.