Home > Motominds Experience Days: begin mei dé ontmoetingsplek voor motorliefhebbers

Motominds Experience Days: begin mei dé ontmoetingsplek voor motorliefhebbers

Geschreven op 30 maart 2024 om 08:12 door Mario De Wilde

Voor het tweede jaar op rij zakken motorliefhebbers op 4 en 5 mei af naar Kortrijk Xpo voor de Motominds Experience Days. Hét belevingsevent voor en door motorrijders vindt opnieuw plaats samen met Ink-Town, de tattoobeurs die inmiddels aan zijn vierde editie toe is. Na een succesvolle eerste editie van Motominds, is het event dit jaar maar liefst 60% groter geworden in oppervlakte. Nog meer motoren, nog meer spektakel en nog meer ruimte voor beleving.

Motorfun voor iedereen
Motominds, dat is een unieke mix van motoren en spektakel, doordrenkt van de motorrijderslifestyle. Alle motorrijders, aspirant-motorrijders, maar ook alle liefhebbers van de motorcultuur, zijn meer dan welkom. Zo verwachten we ‘Motormeiden’, de grootste vrouwelijke motorcommunity in de Benelux en ook kinderen wacht een dag vol beleving. Onder begeleiding van de ervaren trainers van MX for Kids, kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar op Motominds hun eerste motorervaring opdoen.

Marktleiders onder één dak
Honda, Yamaha, KTM, Suzuki, BMW, Benelli,… allemaal stellen ze hun nieuwste modellen voor. Bezoekers kunnen de verschillende motoren meteen uittesten via georganiseerde testritten in de omgeving van Kortrijk of tijdens rij-initiaties op het testcircuit.

Nieuw dit jaar is de aanwezigheid van Energica Motor Company, toonaangevende fabrikant op het gebied van high-performance elektrische motorfietsen ‘Made in Italy’. E-mobiliteit is een hot item en krijgt dus een gepaste plaats op Motominds.

Naast de motoren ontdekt de bezoeker ook allerlei accessoires, kledij en snufjes in motorland. Ook partijen zoals Motorsport Vlaanderen, Motorrijder en Autorijscholen Lust tekenen present.

Groeiende motormarkt
De motormarkt zit al jaren in een positieve flow. 2023 kende opnieuw een stijging van 2.7% ingeschreven motorfietsen en een recordaantal uitgereikte motorrijbewijzen, zo blijkt uit cijfers die beroepsfederatie Febiac begin dit jaar publiceerde.

« Deze groei en stijgende interesse bij de Belgen voor motorfietsen, zien wij ook weerspiegeld op Motominds. De belangstelling onder de merken was groot om hun nieuwigheden aan onze bezoekers voor te stellen. Mede door de aanwezigheid van enkele nieuwe merken zoals Yamaha en Husqvarna zijn we 60% gegroeid in oppervlakte », stelt Pieter Canniere, Brand Manager van Motominds Experience Days.

Beleving centraal
Zoals de naam aangeeft, draait het bij de Motominds Experience Days om de beleving. Op de agenda staan onder meer +1200 testritten, rij-initiaties, een parcours waar de bezoekers hun motorskills kunnen testen, live optredens, een Biker’s Bar, barber shops, stuntshows,… en voor het eerst, exclusief in België te zien op Motominds: de Wall of Death. Nieuw dit jaar is ook het Offroad Demoparcours waar bezoekers naar hartenlust offroad motoren kunnen uittesten. En wie wil, kan een tattoo laten zetten op Ink-Town, waar zo’n 120 internationale artiesten aanwezig zijn.

Winacties
Motominds organiseert ook twee unieke winacties. Studio Brussel, die zaterdag live vanop Kortijk Xpo uitzendt, schenkt vrijdagochtend tijdens de finale bij “Fien & Thibault Staan Op” een Honda CL500-motor weg ter waarde van € 7.199. Daarnaast maken bezoekers ook kans op een unieke motorreis ter waarde van € 4.000 naar het prachtige Noorwegen, in samenwerking met Network on Wheels.

Praktisch
Locatie: Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk
​Ingang via Kortrijk Xpo Zuid & Noord

Data: Zaterdag en zondag 4 -5 mei 2024 van 10u tot 18u30

Tickets: In voorverkoop kost een dagticket € 15 en een weekendticket € 21. Aan de kassa betaalt men respectievelijk € 20 en € 25. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis binnen. Een ticket geeft toegang tot zowel Motominds als Ink-Town.

Voor meer informatie en tickets, bezoek https://www.motominds.be/nl/.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.