Home > Morgenmiddag komen de scouts Lauwe weer thuis

Morgenmiddag komen de scouts Lauwe weer thuis

Geschreven op 15 juli 2021 om 18:46 door Mario De Wilde

Na een werkjaar vol coronaspelletjes en aangepaste bubbels vertrokken de jongverkenners en de verkenners van Scouts De Vlaschaard uit Lauwe vol goede moed op kamp richting Poulseur, een dorp in de Belgische provincie Luik en een deelgemeente van Comblain-au-Pont, dicht bij de Ourthe. Omwille van de zondvloed die de voorbije dagen de streek trof, werden de goed 45 leden uit hun tentenkamp geëvacueerd en in de sporthal van Comblain opgevangen. Toen de leiding deze ochtend polshoogte ging nemen aan het tentenkamp, zagen ze dat het merendeel weggestroomd was.

“Al ons kampmateriaal is verloren, heel spijtig dit,” getuigt scoutsleider Jaron Dewitte. “We waren alextra op onze hoede voor de stijgende coronacijfers, en dan krijgen we nog deze uppercut erbovenop.” Vanuit het stadsbestuur van Menen werd meteen actie ondernomen om de gestrande kampeerders terug naar Lauwe te halen. “Ik belde woensdagavond preventief alle leiding op om te horen hoe het hen verging,” aldus Burgemeester Eddy Lust. “Toen al klonk er lichte paniek bij de leiding van Scouts Lauwe, maar ze wilden nog afwachten tot vandaag om dan de situatie te gaan bekijken. Al snel bleek het de beste optie te zijn om hen terug te halen. Via de Jeugddienst namen we contact op met touroperator Herman & Vandamme uit Menen, die ons meteen wilde helpen en een ophaalbus in hun planning opnam.”

Morgen vrijdag 16 juli worden de leden van Scouts Lauwe opgehaald, want op donderdag (vandaag) was dit praktisch nog onmogelijk vanwege de zware regenval in buurt van de sporthal. De kapoenen en welpen, hun jongste afdelingen, zetten wel hun kamp voort. Zij hebben meer geluk met de omstandigheden en blijven in het Limburgse Lanaken tot 18 juli.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.