Home > Morgenavond komen Bruggelingen alles te weten over inbraakpreventie

Morgenavond komen Bruggelingen alles te weten over inbraakpreventie

Geschreven op 26 oktober 2020 om 15:49 door Mario De Wilde

‘Wat kan ik zelf doen om een inbraak te voorkomen?’ De Preventiedienst van Stad Brugge geeft een antwoord op deze vraag in een gratis online infomoment over inbraakpreventie. De donkere maanden zijn opnieuw aangebroken, het hoogseizoen voor inbrekers. Gelukkig kan men als bewoner zelf veel doen om inbrekers zoveel mogelijk in de kou te laten staan. De diefstalpreventieadviseur vertelt welke veilige leefgewoonten en fysieke maatregelen men kan nemen. De gratis online infosessie (webinar) gaat morgenavond live op dinsdag 27 oktober om 20.30 uur op Facebook: Preventiedienst Brugge en het YouTube-kanaal ‘Stadsbestuur Brugge’.

In de donkere maanden zien we steeds een stijging van het aantal inbraken. Burgemeester Dirk De fauw: “Inbrekers kunnen dan namelijk goed zien waar de bewoners afwezig zijn. Daarnaast kunnen de inbrekers zelf minder snel opgemerkt worden. Als gevolg van de coronamaatregelen brengen we meer tijd thuis door. Er is dus minder gelegenheid voor inbrekers. Dit zien we ook in de inbraakcijfers sinds maart. Het aantal inbraken is fors gedaald ten opzichte van vorige jaren. Toch is het belangrijk dat we nog steeds alert blijven en het potentiële dieven niet te makkelijk maken.”

Vorig jaar organiseerde Stad Brugge enkele succesvolle infoavonden inbraakpreventie in Sint-Kruis, Sint-Michiels en Zeebrugge. Door het coronavirus is dit nu niet mogelijk. “Preventie blijft belangrijk, daarom komen we digitaal tot bij de burger”, zegt schepen van Preventie Mathijs Goderis. “Met deze online infosessie willen we ervoor zorgen dat men weet wat men zelf kan doen om een inbraak te voorkomen en weet wat nu écht belangrijk is. De webinar blijft na de uitzending ook online staan. Zo kan men deze herbekijken als dinsdagavond niet past.”

“Ook voor de Brugse politie is de strijd tegen inbraken en rondtrekkende dadergroepen een absolute prioriteit”, zegt Korpschef Dirk Van Nuffel. “De Brugse politie is altijd waakzaam. We vragen de inwoners om dat ook te zijn en verdachte zaken te melden via 050 44 88 44, als de daders in de omtrek zijn kan men ook bellen naar 101.”

Meer info: www.brugge.be/diefstalpreventieadvies

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.