Home > Morgen zaterdag opening van de nieuwe GR-wandelroute langs onze Kust

Morgen zaterdag opening van de nieuwe GR-wandelroute langs onze Kust

Geschreven op 30 juni 2023 om 09:17 door Mario De Wilde

Morgen zaterdag 1 juli wordt de nieuwe GR-wandelroute langs de Kust officieel geopend. Het wandeltraject van Grote Routepaden tussen Knokke-Heist en De Panne is 103 kilometer lang, bijzonder interessant voor een meerdaagse wandelvakantie langs de mooiste plekken aan de Kust. Deze GR leidt je langs de mooiste paden door duinen, duinbossen, natuurreservaten, parken, de bekendste badplaatsen, bijzondere kunstwerken en natuurlijk ook langs strand en zee. Het traject loopt 17 km op het grondgebied van Knokke-Heist o.a. via de Kleiputten, Sashul, Baai van Heist, het Joseph Stübbenpark, Park 58, Zegemeer, Alfred Verweeplein, Caddiespad, Koningsbos en het Zwin.

Een groot deel van de nieuwe Streek-GR loopt gelijk met de GR 5A, maar voor de duidelijkheid wordt ook dat stuk gemarkeerd met de geel-rode tekens van een Streek-GR. In totaal gaat het dus om 103 km die volledig nieuw van streepjes voorzien worden. De West-Vlaamse vrijwilligers stelden daarvoor een team samen van een tiental ervaren én nieuwe markeerders, die eind april aan hun taak begonnen. Voor Knokke-Heist waren dit globetrotters Willy Plovie en Nadine Daese. Bekijk alvast het filmpje hier.

“Gemiddeld moet je rekenen op één uur werk per kilometer”, aldus Bart De Ruytter die de ploeg aanvoert. “Bovendien stelt markeren aan de kust een aantal specifieke problemen. In de duinen zijn er natuurlijk weinig palen of bomen om de markering aan te brengen, dus zorgen we soms zelf in samenspraak met de gemeenten voor palen. En dicht bij het strand moeten sommige markeringen door impact van zon en wind bijna elk jaar vervangen worden”. Alle info: www.dekust.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.