Home > Morgen worden de Brugse Stadshallen weer ingenomen voor Reismarkt 2019

Morgen worden de Brugse Stadshallen weer ingenomen voor Reismarkt 2019

Geschreven op 23 februari 2019 om 13:10 door Mario De Wilde

Morgen zondag 24 februari tovert Wegwijzer de Stadshallen om voor de 34ste editie van Reismarkt. Uniek in z’n soort, is Reismarkt een ontmoetingsplek en uitwisselingsplaats van informatie van reizigers zelf. De place-to-be voor zowel backpackers,wandelaars, fietsers, wereldreizigers, citytrippers of koppels met kinderen, die hun reis zelf willen voorbereiden.

Reizigers informeren reizigers

250 ervaren reizigers maken bezoekers wegwijs in een streek, land of continent. Tijdens een persoonlijk gesprek delen ze hun eigen reiservaringen en beantwoorden ze alle denkbare reisvragen. Reizigers opzoek naar tips over een bepaalde bestemming, routes, idyllische kampeerplekken, of praktische informatie over reisverzekeringen of geldzaken, vinden op Reismarkt een correct antwoord. Bijna alle bereisbare bestemmingen en reisvormen komen aanbod. Reismarkt is dé plek bij uitstek om straffe verhalen en -vooral- informatie heet van de naald te krijgen. Het merendeel van de informanten zijn recent terug van reis. Naast het feit dat ze hun ervaringen op levendige wijze kunnen navertellen, putten ze ook uit hun bagage vaneen rijkreisverleden.

In de kijker: ‘duurzaam reizen’ en ‘reizen in digitale tijden’

‘Duurzaam reizen’ en ‘reizen in digitale tijden’ staan dit jaar extra in de kijker. Zomer Zonder Vliegen en Jan Mertens, beleidsmedewerker bij de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling, maken kanttekeningen bij ons huidig reisgedrag en reiken praktische voorbeelden aan van hoe het anders kan. Tijdens lezingen en beeldvoorstellingen besteden reizigers aandacht aan hun bewuste keuze om met de trein offiets te reizen en alternatieve bestemmingen als prioriteit te stellen. Workshops en panelgesprekken over de beste reisapps, met een drone op reis en digitale nomaden helpen bezoekers op weg om te reizen in digitale tijden. Naarjaarlijkse gewoonte staan ook andere thema’s, zoals gezondheid en diefstal op reis, veilig reizen in het Midden-Oosten of ‘de eerste keer: Zuidoost-Azië’ op het programma.

Zintuiglijke ervaring van het reizen

Reizen doe je met je zintuigen. Op Reismarkt horen en smaken we de wereld. De hele dag lang horen bezoekers andermans favoriete reismuziek. Via een interactieve afspeellijst, samengesteld voor en door reizigers, maken we kennis met muziek van de Andes tot de Filipijnen. Ten slotte prikkelt de wereldkeuken ieders smaakpapillen.

Praktisch
Reismarkt is toegankelijk voor jong en oud en elk typereiziger. Zondag 24 februari van 10 tot 16 uur in de Stadshallen van Brugge.

Wegwijzer is eennon-profit reisinformatiecentrum dat reizigershelpt aan moeilijk te vinden reisinformatie.Wegwijzer ondersteunt doe-het-zelfreizigerstijdens hun reisvoorbereiding en zet hen aan toteen bewusterreisgedrag.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.