Home > Morgen start de Vierdaagse van de IJzer in Koksijde

Morgen start de Vierdaagse van de IJzer in Koksijde

Geschreven op 19 augustus 2019 om 16:16 door Gino Ester

De “Vierdaagse van de IJzer” is een internationale mars, georganiseerd door de Belgische Defensie in samenwerking met Koksijde, Nieuwpoort, Diksmuide, Poperinge en Ieper. Het Wandelevenement werd ooit voor de eerste maal georganiseerd door de Koninklijke Orde van de Paardevissers uit Koksijde en is ondertussen aan haar 47ste editie toe. Dit jaarlijks evenement staat open voor burgers en militairen uit binnen- en buitenland. Het wandelgebeuren streeft drie doelstellingen na:

• de band tussen Defensie en de samenleving versterken door militairen en burgers samen te brengen tijdens een gemeenschappelijke, sportieve inspanning;
• de gesneuvelden van de beide wereldoorlogen, in het bijzonder zij die vielen op de slagvelden in de Westhoek tijdens de Eerste Wereldoorlog , herdenken op een respectvolle manier;
• de wandelaars op een aangename manier laten kennismaken met de historische en toeristische waarde van de Westhoek.
De Vierdaagse van de IJzer kiest daarom resoluut voor een prominente aanwezigheid en versterkte verbondenheid met de verschillende partnersteden waarbij de wandelaars de jaarlijks vernieuwde omlopen van 8, 16, 24 en 32 kilometer ontdekken in de prachtige Westhoek. Op deze manier toont Defensie ook haarblijvende verankering in de Westhoek. Wandelaars kunnen trouwens logeren in kampen, ingericht door Koksijde, Diksmuide en Poperinge. In 2018 werden er 24093 wandelarrangementen bijeen gestapt door 9728 wandelaars. In totaal hebben we nog  08 deelnemers die aan alle edities hebben deelgenomen. Dit jaar zitten we trouwens reeds aan 5400 voorinschrijvingen.

In 2019 wandelen burgers en militairen achtereenvolgens:

• in Koksijde op dinsdag 20 augustus: start aan de Sint-Niklaaskerk (Oostduinkerke);
• in Diksmuide op woensdag 21 augustus: Start en aankomst op het vernieuwde Marktplein van Diksmuide;
• in Poperinge op donderdag 22 augustus start en aankomst op de markt;
• en in Ieper op vrijdag 23 augustus op de Grote Markt, met een passage door de Commandobunker voor de
32 kilometer. De herdenkingsplechtigheid onder de Menenpoort gaat door om 15u00 en aansluitend het slotdefilé.
Je kan dagelijks starten tussen 08u30 en 10u30 en inschrijvingen ter plaatse is mogelijk uitgenomen de laatste dag want dan starten we om 08u00.

Hou vooral www.vierdaagse.be in het oog

2 reacties

Gino Ester
Geschreven op 2019-08-20 06:34:13
Beste Alfons, je kan zeker nog ter plaatse inschrijven, ook in Ieper. Ter hoogte van de start is een post van Defentie aanwezig waar je je kan inschrijven. Veel wandelplezier !
Schreurs alfons
Geschreven op 2019-08-20 04:48:15
Kan men zich nog terplaatse inschrijven de laatste dag in Ieper

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.