Home > Morgen start achtdaagse ‘Lenteparcours’ in Zwin Natuur Park (Knokke-Heist)

Morgen start achtdaagse ‘Lenteparcours’ in Zwin Natuur Park (Knokke-Heist)

Geschreven op 1 maart 2019 om 16:17 door Mario De Wilde

Tijdens de krokusvakantie, van zaterdag 2 tot en met zondag 10 maart, organiseert de Provincie West-Vlaanderen extra activiteiten in het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist. Alle activiteiten staan in het teken van de lente.

Dagelijkse activiteiten
Tussen 10.30 uur en 16.30 uur kunnen bezoekers terecht in de verschillende hutten op het parcours. In de voederhut geeft een Zwingids uitleg over hoe vogels het best gevoederd worden in de lente. In de ringhut leren bezoekers bij over de verschillende soorten nestkasten en in de labohut kunnen ze zelf sporen en zaden onderzoeken. In de kijkhut staat een Zwingids klaar om uitleg te geven over de vogels op en rond het broedeiland. Er is ook extra animatie voorzien voor kinderen: in het bezoekerscentrum kunnen ze luisteren naar een ooievaarsverhaal en in het kijkcentrum worden er zaadbommen met verschillende bloemzaadjes geknutseld. De activiteiten zijn inbegrepen in de toegangsprijs. De toegang is gratis voor kinderen onder 6 jaar, tussen 6 en 18 jaar betalen bezoekers 5 euro, vanaf 18 jaar bedraagt de prijs 10 euro online en 12 euro aan de kassa.

Kinderworkshop ‘Nestelen in het Zwin’ op woensdag 6 maart
Op woensdag 6 maart is er een workshop ‘Nestelen in het Zwin’ voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar. De kinderen leren er over nestkastjes en gaan ook zelf aan de slag om een nestkastje te maken. Kinderen van 6 en 7 jaar maken van een gewoon nestkastje een kleurrijk kunstwerkje, 8- en 9-jarigen mogen zelf een nestkast in elkaar timmeren en kinderen van 10 en 11 jaar krijgen een meer uitdagende timmeropdracht. Vooraf inschrijven voor de workshop is nodig en kan via de website www.zwin.be. De prijs bedraagt 15 euro, inclusief het nestkastje, deelname aan de workshop en toegang tot het park.

Meer dan 20 ooievaars te zien in het Zwin Natuur Park
Rond deze tijd keren ooievaars terug uit hun winterverblijf in het zuiden. Sommige zoeken een nest op in het Zwin Natuur Park. Er zijn al minstens 22 ooievaars aanwezig in het park en er zijn reeds 12 nesten bezet. Tegen begin april zal dit aantal nog verder oplopen. Alle geringde ooievaars die vorig jaar in het Zwin gebroed hebben, 10 in totaal, zijn inmiddels terug aanwezig in het park. Ze namen ook hun oude nest van vorig jaar terug in, samen met hun partner van vorig jaar. Vanuit de ooievaarstoren in het Zwin Natuur Park kunnen bezoekers van heel dichtbij in de nesten van 2 koppels ooievaars kijken.

Praktisch – Lenteparcours

Wanneer: van zaterdag 2 tot en met zondag 10 maart, van 10.30 uur tot 16.30 uur
Waar: Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Toegangsprijs park: -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 17 jaar: 5 euro; vanaf 18 jaar: 10 euro online (12 euro aan de kassa)

Praktisch – Kinderworkshop ‘Nestelen in het Zwin’

Wanneer: woensdag 6 maart, van 14 uur tot 16.30 uur
Waar: Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Prijs: 15 euro, inclusief het nestkastje, deelname aan de workshop en toegang tot het park

Vooraf inschrijven voor de workshop is nodig en kan via de website www.zwin.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.