Home > Morgen opnieuw kinderfeest Fonds Danick Minne in Oostende

Morgen opnieuw kinderfeest Fonds Danick Minne in Oostende

Geschreven op 10 januari 2020 om 08:52 door Mario De Wilde

Morgen kort na de middag staat het Kinderfeest Fonds Danick Minne in Oostende weer op het programma. Zeven jaar terug werd er door enkele geengageerde Oostendenaars ons Fonds opgestart. Via dienstbetoon, allerlei ervaringen uit het beroepsleven en sociale contacten kwam spontaan een initiatief tot stand dat, intussen toch al zeven jaar, met veel enthousiasme en inzet groeit. Bij de start was er vooral aandacht voor Oostendse kinderen in kansarme gezinnen. Danick Minne: “Stapsgewijs werden wij geconfronteerd met de diversiteit van de maatschappij en in het bijzonder in onze stad .
In samenwerking met de verschillende erkende Oostendse kindvriendelijke organisaties, is elk kind welkom. Eén voorwaarde: het moet wel in Oostende wonen. We organiseren allerlei evenementen ten voordele van die Oostendse kansarme kinderen, we gaan luisteren naar de erkende verenigingen wat hun noden zijn en geven jaarlijks een budget van 1000 euro per Oostendse vereniging. In 2017 zijn wij ook gestart met een nieuwe actie, de inzameling van kinderkledij. Dat resulteerde in een overweldigd succes.”
Morgen vanaf 14 uur is er in ’t Kapoentje, in de Louisestraat van Oostende een groot feest met pannenkoeken, chocomelk en tal van optredens.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.