Home > Morgen Grote Vogelweekend van Natuurpunt in de Uitkerkse Polder

Morgen Grote Vogelweekend van Natuurpunt in de Uitkerkse Polder

Geschreven op 26 januari 2019 om 18:38 door Mario De Wilde

Morgen zondag is er het Grote Vogelweekend van Natuurpunt in de Uitkerkse Polder. Naar de vogels kijken in je tuin zorgt voor kleurrijk vertier en ontspanning. Birdwatchen in je eigen achtertuin is bovendien heel nuttig! Elk jaar roept Natuurpunt iedereen op om tijdens het Grote Vogelweekend minstens een halfuur vogels te tellen in eigen tuin. Natuurpunt kan met de ingezamelde gegevens nagaan hoe het gesteld is met de vogels in Vlaanderen. Tel jij dit jaar ook mee? Er worden massaal vogels geteld op 26 en 27 januari. Het Grote Vogelweekend kent van jaar tot jaar meer succes. In 2018 telden 29.042 spotters 622.349 tuinvogels! De Top 3 werd ingenomen door de koolmees, de huismus en de kauw.
Meten is weten
Via alle doorgestuurde vogelgegevens komt Natuurpunt te weten hoe de vogels het anno 2019 doen in onze tuinen. De databank levert ook verbanden op tussen bvb. de ligging en de inrichting van jouw tuin en de aanwezige vogelsoorten.
Een vogelvriendelijke tuin
Natuurpunt reikt ook tips aan om je tuin vogelvriendelijker in te richten. Dat is nodig: de natuur staat immers erg onder druk. Zo’n 9% van Vlaanderen bestaat uit tuinen. Door voldoende schuilplaatsen zoals dichte struiken, hagen, rommelige hoekjes, goed ingerichte voederplaatsen en broedgelegenheid kan je je tuin een stuk aantrekkelijker maken voor mezen, vinken, winterkoninkjes, … !
Begijn Le Bleu , bekend van tv-programma Foute Vrienden en comedian, onderzoekt in zijn
podcast hoe je meer vogelsoorten naar je tuin lokt

1 reactie

Christine De Prest
Geschreven op 2019-01-27 10:19:41
Bedankt!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.