Home > Morgen donderdag ‘Dag van de Animator’ in Ledegem en de gemeente trakteert

Morgen donderdag ‘Dag van de Animator’ in Ledegem en de gemeente trakteert

Geschreven op 27 juli 2022 om 07:48 door Mario De Wilde

Morgen donderdag 28 juli is er naar jaarlijkse gewoonte ‘Dag van de Animator’. Dat is ieder jaar opnieuw een speciale dag voor alle enthousiaste vrijwilligers op onze speelpleinwerkingen. Zonder hen zou het immers niet mogelijk zijn om iedere zomervakantie honderden kinderen te entertainen en zo een onvergetelijke tijd te bezorgen. Het is een fulltime job, meer zelfs… op een gemiddelde vakantiedag is een animator 9,5 uur op het speelplein aan de slag. Daarom zetten wij heel graag mee onze schouders onder ‘Dag van de Animator’ om die bende jonge vrijwilligers hun verdiende spotlight-moment te geven.

Traktaat van de gemeente

In de namiddag worden de animatoren en kinderen verrast met een ijskraam als vieruurtje op het speelplein in Ledegem. Na de werking vanaf 17u30 start de receptie in de gemeentelijke tuin, er zullen verfrissende mojito’s aangeboden worden. Aansluitend trakteert de gemeente met een lokale pizzafoodtruck.

Waarom?

Zij verzinnen activiteiten en speelimpulsen, bouwen decors, oefenen toneeltjes, zetten materiaal klaar en spelen (natuurlijk!). Maar ze poetsen ook de toiletten, verzorgen, troosten, vegen poepen af, gaan op vorming om bij te leren en denken na over hoe het nog plezanter kan voor élk kind! Tijdens de vakanties en op vele andere momenten tijdens het jaar. Dat is wat deze animatoren doen: ervoor zorgen dat onze kinderen écht vakantie beleven! Laten we dat vooral niet vanzelfsprekend vinden!

Enkele cijfers

Deze zomer staan er maar liefst 40 animatoren paraat om de kinderen een onvergetelijke zomer te geven. Over de hele zomer komen er tegen de 400 verschillende kinderen door ons poortje. Kjeunemie in Sint-Eloois-Winkel heeft een gemiddelde van 35 kinderen per dag, Zwiebel in Ledegem heeft een gemiddelde van 95 kinderen per dag.

Speelpleinwerking praktisch
Alle kinderen tussen de 2,5 en 15 jaar zijn welkom op onze speelpleinwerking tussen 7.00 uur en 17.30 uur. Per halve dag kost het €3,00. De kinderen krijgen twee drankjes en een koek of fruitje. De animatoren voorzien activiteiten in de voor en namiddag. Inschrijven dient vooraf te gebeuren en kan via deze link: www.ledegem.be/speelpleinwerking

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.