Home > Mondmaskers in Oostende enkel nog verplicht in binnenstad en op de dijk

Mondmaskers in Oostende enkel nog verplicht in binnenstad en op de dijk

Geschreven op 24 augustus 2020 om 18:17 door Mario De Wilde

Omdat de allerdrukste periode van het zomerseizoen voorbij is en het aantal coronabesmettingen in Oostende de laatste weken goed onder controle is, past Stad Oostende de mondmaskerplicht aan. Vanaf nu zijn mondmaskers in open lucht enkel nog verplicht in het historische stadscentrum, waar onder andere de drukste winkelstraten liggen, en op de dijk. Ook op het strand zijn mondmaskers niet langer verplicht. De laatste weken bleef het aantal coronabesmettingen in Oostende en omgeving goed onder controle. Intussen is de allerdrukste periode van het zomerseizoen, tussen 15 juli en 15 augustus, achter de rug. Stad Oostende beslist daarom om de mondmaskerplicht bij te stellen.
๐Ÿ˜ท ๐— ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—บ๐—ฎ๐˜€๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€ ๐—ฒ๐—ป๐—ธ๐—ฒ๐—น ๐—ถ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฏ๐—ถ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ป๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฑ
Vanaf vandaag, 24 augustus, geldt in Oostende enkel nog een algemene mondmaskerplicht in de binnenstad. Het gaat over het gebied afgebakend door de volgende straten: Leopold II-laan, Vindictivelaan, Visserskaai, Zeeheldenplein en Albert I-promenade. Ook het plein voor het treinstation en het stuk van de Natiรซnkaai voor het station hoort bij deze zone. De algemene mondmaskerplicht in deze zone geldt voor iedereen vanaf 12 jaar die zich te voet verplaatst op het openbaar domein.
De bestaande uitzonderingen voor de mondmaskerplicht blijven geldig. De verplichting om bij een verplaatsing een mondmasker te dragen geldt niet:
โžก๏ธ Voor wie met de auto of moto(r) rijdt.
โžก๏ธ Voor wie met de fiets of een step rijdt.
โžก๏ธ Voor wie intensief sport, met uitzondering van wandelen.
โžก๏ธ Voor wie werkzaamheden uitvoert die zware fysieke inspanningen vragen.
โžก๏ธ Voor wie eten of drank nuttigt.
โžก๏ธ Voor wie over een medisch attest beschikt dat het dragen van een mondmasker niet mogelijk is.
๐Ÿ˜ท ๐—ญ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฑ๐—ถ๐—ท๐—ธ ๐—ฒ๐—ป ๐˜€๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ
Op de volledige lengte van de dijk in Oostende, blijft het voor iedereen ouder dan 12 jaar voorlopig wel nog verplicht om een mondmasker te dragen. Dit is een provinciale beslissing van de gouverneur die nog steeds geldt voor de hele kust.
Op het strand is het niet langer verplicht om een mondmasker te dragen, nu de allerdrukste periode van het zomerseizoen erop zit.
๐Ÿ˜ท ๐— ๐—ฎ๐˜€๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฎ๐—น๐˜๐—ถ๐—ท๐—ฑ ๐—ผ๐—ฝ ๐˜‡๐—ฎ๐—ธ ๐—ต๐—ฒ๐—ฏ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป
Deze nieuwe regeling vervangt de vorige waarbij mondmaskers verplicht waren in de hele bebouwde kom van Oostende. Stad Oostende past nu zo snel mogelijk alle bordjes en signalisatie aan zodat de mondmaskerplicht ook in het straatbeeld duidelijk aangegeven wordt, enkel nog in de nieuwe afgebakende zone in het centrum en op de dijk. De bestaande algemene regels om een mondmasker te dragen in winkels of in alle openbare gebouwen van Stad Oostende, ook buiten de binnenstad, blijven uiteraard gelden. Stad Oostende sluit zich aan bij de Nationale Veiligheidsraad en vraagt iedereen om altijd een masker bij te hebben wanneer je buiten gaat. Zo ben je steeds voorbereid op onverwachte situaties waarin de veilige afstand niet gegarandeerd kan worden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.