Home > Mogelijk gegevens van zo’n 300.000 Belfius-klanten gehackt

Mogelijk gegevens van zo’n 300.000 Belfius-klanten gehackt

Geschreven op 26 december 2022 om 12:59 door Mario De Wilde

Zopas is uitgelekt dat meer dan 300.000 gegevens van Belfius-klanten openbaar gemaakt zijn, nadat oplichters ze afhandig maakten via callcenters. Van een aantal klanten staan nu hun adres en telefoonnummer, geboortedatum, rekeningnummer en IBAN online. Banksaldo’s en transactiedetails werden niet gelukkig gelekt. Belfius is meteen een onderzoek gestart. de bank vraagt intussen aan haar klanten om nog meer dan vroeger dubbel waakzaam te zijn bij transacties.

 

 

3 reacties

Atia Nadia
Geschreven op 2022-12-28 13:31:13
Ik ben ook gechipt. Nadat al mijn online betalingen geweigerd werden heb ik nog moeten wachten tot maandag, 26 Dec. Toen ik belde wiste Belfius mij direct mee te delen dat mijn kaart geblokkeerd was door een internet aankoop. Dat ik alles kwijt ben konden ze niets aan doen. Nu moet ik een minstens 1 week wachten op 'n nieuwe kaart en code. Ik ben aan het overwegen om over te stappen naar een andere bank na meer dan 30 jaar trouwe klant geweest te zijn. Door mijn chronische longziekte ben ik verplicht om alles online te kopen en mijn vaste uitgaven zoals huishuur, elektriciteit, gas enz via selfbanking te doen. Ik denk eraan om naar de beste optie over te stappen maar langs de andere kant hebben zij er zogezegd niets mee te maken. Iemand advies voor mij?
Atia Nadia
Geschreven op 2022-12-28 13:28:23
Ik ben ook geschikt. Nadat al mijn online betalingen geweigerd werden heb ik nog moeten wachten tot maandag, 26 Dec. Toen ik belde wiste Belfius mij direct mee te delen dat mijn kaart geblokkeerd was door een internet aankoop. Dat ik alles kwijt ben konden ze niets aan doen. Nu moet ik een minstens 1 week wachten op 'n nieuwe kaart en code. Ik ben aan het overwegen om over te stappen naar een andere bank na meer dan 30 jaar trouwe klant geweest te zijn. Door mijn chronische longziekte ben ik verplicht om alles online te kopen en mijn vaste uitgaven zoals huishuur, elektriciteit, gas enz via selfbanking te doen. Ik denk eraan om naar de beste optie over te stappen maar langs de andere kant hebben zij er zogezegd niets mee te maken. Iemand advies voor mij?
Marc De Meyer
Geschreven op 2022-12-26 22:18:39
Wat doet Belfius om ons te beschermen tegen verder onheil??? I s het niet raadzaam van bank te veranderenSnel antwoord gewenst!!!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.