Home > Moeten Louise uit Otegem en Suzanne uit Harelbeke de baktent al verlaten in Junior Bake Off Vlaanderen?

Moeten Louise uit Otegem en Suzanne uit Harelbeke de baktent al verlaten in Junior Bake Off Vlaanderen?

Geschreven op 7 april 2023 om 15:04 door Mario De Wilde

Louise (14) uit Otegem en Suzanne (12) uit Harelbeke in Junior Bake Off Vlaanderen zijn onze twee West-Vlaamse kandidaten. Acht nieuwe junior bakkers staan te popelen om hun keukenschorten aan te trekken en te strijden voor de titel van beste junior bakker van Vlaanderen. Ze vliegen er dan ook meteen in met een pittige dubbelaflevering. Kritische juryleden, zenuwachtige bakkers en een presentator die niks afweet van bakken… Met andere woorden de perfecte mix voor de start van het derde seizoen van Junior Bake Off Vlaanderen.

En dan klinkt het dubbele startschot. Hopelijk voelen de bakkers zich meteen thuis met het eerste thema ‘Home Sweet Home’. In de technische proef bakken ze hun familieleden in de vorm van cakepops. Een goed moment om het uiterlijk van mama, papa, broer of zus onder de loep te nemen. Volgens Thomas (12 jaar) was het handiger geweest als zijn ouders minder haar hadden. Voor Fien (14 jaar) moet het allemaal niet te strak: “mijn zus ziet er soms ook een beetje scheef uit.” En zo ontstaat er een bijzonder diverse en grote familie op de jurytafel!

Daarna mogen de bakkers aan de slag als bouwvakkers en bakken ze hun eigen droomhuis in koek. Eva (11 jaar) droomt van een kinderboerderij met veel dieren en bakt daarom een roze hoeve. Suzanne (12 jaar) is verzot op de natuur en maakt een huis met een groendak, voorzien van zonnepanelen. Stoere Sam (11 jaar) laat zijn fantasie de vrije loop en heeft een plan gemaakt voor de schuur die hij met zijn vrienden mag verbouwen tot clubhuis: het wordt een bmx-club.

Als spektakelstuk maken de bakkers een hemeltaart of een heltaart. De keuze is aan hen. In ‘Team Hemel’ vinden we Merel (11), die de reuzendonut van haar dromen maakt. Philine (11) geniet van zeilen en bakt daarom een zomerse zeilboot. Voor Thomas (12) is de hemel op aarde Zwitserland en hij bakt een rolbiscuit die eruit ziet als een Zwitserse koe. Sam (11) bakt dan weer een hemelse skiberg mét zomerse smaken.

Een helse beslissing voor de jury om op het einde van deze bakdag twee bakkers te kiezen waarvoor het hemelse bakavontuur hier al stopt.

Junior Bake Off, zaterdag 8 april aflevering 1 en aflevering 2 om 20u15 op Play4 en GoPlay.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.