Home > Moet je naar AZ Sint-Luas Brugge, dan vertrek je maar beter op tijd

Moet je naar AZ Sint-Luas Brugge, dan vertrek je maar beter op tijd

Geschreven op 14 oktober 2021 om 11:38 door Mario De Wilde

Het ziekenhuis AZ Sint-Lucas in Brugge kampt al jaren met een tekort aan ruimte. Om hieraan te verhelpen werd in 2014 een masterplan opgesteld die ingediend werd voor subsidie bij het VIPA (Vlaams infrastructuurfonds voor persoonsgebonden aangelegenheden). Dat betekent dat er sinds deze week grote veranderingen voor de bezoekers en personeel zijn. De algemene ingang voor patiënten en bezoekers wordt ook tijdelijk verplaatst naar de kant van de parkeertoren. Ook de parkeermogelijkheden zijn een stuk minder geworden en dat gedurende bijna twee jaar.

Vanuit dit masterplan kon AZ Sint-Lucas in juni 2018 de vernieuwde kinderpsychiatrische dienst openen. De rest van het project werd echter uitgesteld. Er werd immers voorrang gegeven aan de bouwprojecten van de fusieziekenhuizen. Het masterplan bevatte naast de vernieuwing van de patiëntenkamers ook enkele logistieke functies die op de benedenverdieping geplaatst werden. Door het steeds uitstellen van de goedkeuring door de Vlaamse overheid en de hoge nood aan ruimte, werd besloten de onderste laag van het masterplan toch te gaan bouwen.

Om in de toekomst nog ruimte te laten voor de vernieuwing van de patiëntenafdelingen, dient dit nieuwe project geplaatst te worden op de bezoekersparking (voor het ziekenhuisgebouw). Dit houdt ook een meerkost in daar we ondergronds de verloren parkeerplaatsen dienen te recupereren. De werken zullen ongeveer twee jaar duren en houden belangrijke wijzigingen in voor patiënten, bezoekers en personeel.

Gezien de volledige parking 1 (bezoekersparking en mindervalidenparking) moet opgeven worden heeft dit een sterke impact op de parkeercapaciteit. “We willen uiteraard dat onze patiënten en bezoekers minimale hinder ondervinden en vragen aan ons personeel om maximaal een mobiliteitsswitch te doen en met de fiets naar het werk te komen. De algemene ingang voor patiënten en bezoekers wordt ook tijdelijk verplaatst naar de kant van de parkeertoren. De ondergrondse parking hoopt men vroeger te kunnen openen en men mikt op de algemene heropening maart 2023.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.