Home > Mobitwin met z’n vele vrijwilligers en chauffeurs in Brugge ‘zet iets in beweging’

Mobitwin met z’n vele vrijwilligers en chauffeurs in Brugge ‘zet iets in beweging’

Geschreven op 28 maart 2024 om 08:56 door Mario De Wilde

“De chauffeurs en vrijwilligers van Mobitwin zijn belangrijk voor jouw vrijheid.” Het is één van de baselines uit de nieuwe campagne voor Mobitwin, die sinds kort op sociale media te zien is. Chocolatier en tv-gezicht Dominique Persoone is boegbeeld. Met de campagne wil Mobitwin, een dienstverlening van Mintus, vrijwillige chauffeurs warm maken om mensen te vervoeren die minder mobiel zijn.

Wie mobiel is, heeft alle vrijheid: dat is de kerngedachte achter de nieuwe campagne van Mobitwin. De dienstverlening van Welzijnsvereniging Mintus zorgt ervoor dat mensen die geen eigen auto hebben en geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer, toch op hun bestemming raken in en om Brugge. Een pool van een vrijwillige chauffeurs zit voor Mobitwin met de glimlach achter het stuur.

Pablo Annys, voorzitter Mintus: “Dankzij Mobitwin kunnen Bruggelingen die minder mobiel zijn, familie bezoeken, een dokter raadplegen of boodschappen doen. Het vervoer gebeurt door vrijwilligers die op afgesproken dagen en uren beschikbaar zijn. Als gebruiker betaal je jaarlijks 12 euro lidgeld, een kilometervergoeding en administratiekosten. In het lidgeld is de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid voor de chauffeur inbegrepen. We zorgen dus voor veilig en vlot vervoer. Dat wordt door de mensen van Mobitwin ingepland, volgens de vraag van de gebruikers.”

Pieter Marechal, schepen van welzijn: “Mobiel zijn is voor heel wat Bruggelingen een uitdaging. We zien dan ook dat de vraag naar chauffeurs en ritten in de buurt toeneemt. Daarom hopen we dat deze campagne voor Mobitwin in Brugge extra vrijwilligers zal opleveren. De chauffeurs die zich inzetten als vrijwilliger kunnen door hun inzet een wereld van verschil maken voor minder mobiele Bruggelingen.”
Vrijwilliger-chauffeurs halen de klant op een vastgelegd moment op en zetten hem of haar af aan de plaats van afspraak. Bruggeling Dominique Persoone, het gezicht van The Chocolate Line, figureert als vrijwilliger-chauffeur in de campagne. De boodschap is kort en krachtig: zet iets in beweging, help minder mobiele personen op weg.

Dominique Persoone: “Het was bijzonder fijn om voor een dag chauffeur te zijn voor Mobitwin en mee te werken aan dit verhaal. Je komt in contact met echte mensen en hoort echte verhalen. Dan valt het iedere keer op hoe belangrijk mobiliteit is: wij vinden dat vanzelfsprekend, maar heel wat mensen zijn afhankelijk van anderen om ergens te geraken. De vrijwillige chauffeurs van Mobitwin maken het verschil en zetten écht iets in beweging in Brugge. Daar doe ik oprecht mijn petje voor af.”
De campagne van Mobitwin loopt via sociale media en digitale kanalen. ‘Chauffeur’ Persoone is zijn vrolijke zelf in de promofilmpjes en brengt klanten Mano, Nick en Dorine naar hun bestemming in Brugge. Met dit laagdrempelige en herkenbare concept hoopt Mintus de pool van vrijwillige chauffeurs, de komende maanden systematisch uit te breiden.

Interesse om te vrijwilligen bij Mobitwin? Meld je aan als chauffeur: mobitwin@mintus.be, www.mintus.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.