Home > Mobiliteit tussen Duinkerke, Veurne en Koksijde onder de loep

Mobiliteit tussen Duinkerke, Veurne en Koksijde onder de loep

Geschreven op 24 april 2024 om 07:04 door Mario De Wilde

Gisteren brachten lokale politici en mobiliteitsambtenaren van de vervoerregio’s Brugge, Midwest, Oostende en Westhoek een bezoek aan Duinkerke, Veurne en Koksijde. In Duinkerke werd uitleg gegeven over duurzaam goederenvervoer in de haven en werd er tijdens een wandeling van het station naar het centrum uitleg gegeven over toegankelijkheid in de brede zin van het woord, op verschillende locaties.

In Veurne gaf burgemeester Peter Roose uitleg over de link tussen ruimtelijke ontwikkeling en verdichting rond de stationsomgeving. Daar werd het Suikerpark bezocht. In Koksijde gaven schepen van mobiliteit Charlotte Castelein en mobiliteitsambtenaar Griet Maenhout tijdens een fietstocht op elektrische fietsen uitleg over het fietsbeleid in de stad, dat een nominatie opleverde voor Fietsgemeente 2024. Op het einde van de fietstocht was er een persmoment ter hoogte van de Jaak Van Buggenhoutlaan en het Kerkplein, met onder andere burgemeester Marc Vanden Bussche.

Foto’s: d eerste in Koksijde, met o.a. burgemeester Marc Van den Bussche en schepen van mobiliteit Charlotte Castelein, de tweede in Veurne met o.a. burgemeester Peter Roose

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.