Home > Mister Night of the Proms John Miles (72) gisteren overleden

Mister Night of the Proms John Miles (72) gisteren overleden

Geschreven op 6 december 2021 om 11:39 door Mario De Wilde

Met grote verslagenheid moeten we het overlijden melden van John Miles. Hij is gisteren overleden op 5 december, op 72-jarige leeftijd in zijn woonplaats Newcastle (Engeland), omringd door zijn familie na een korte ernstige ziekte. In 1976 scoorde John een wereldhit met ‘Music’. Dit nummer groeide uit tot de hymne van ‘Night of the Proms’, waar John al tijdens de eerste editie in 1985 te gast was. Sinds het begin van de concertreeks in Antwerpen maakt John integraal deel uit van de tour, met uitzondering van de twee jaar waarin hij Tina Turner begeleidde als musical director en leadgitartist. Ook op de  Night of the Proms Summer Edition in Koksijde was de muzikant steeds van de partij

John Miles is een muzikale uitdaging nooit uit de weg gegaan, en dat heeft voor onvergetelijke muzikale momenten gezorgd, waaronder zijn duetten met Andrea Bocelli (1995), Michael McDonald (2002), Sharon den Adel (2009), Anastacia (2012), Zucchero (1999), Emily Bear (2017), Lara Fabian (2007), Milow (2018) en Ronan Keating (2016). Daarnaast verzorgde hij covers van onvergetelijke hits van Queen, Led Zeppelin, ELO, Miley Cyrus, Avicii en Van Halen. Naast zijn vrouw Eileen, met wie hij 49 jaar getrouwd was, laat hij een zoon en dochter en twee kleinkinderen na. Na vele jaren was hij niet alleen een deelnemende artiest, maar voor velen een goede vriend op tournee. We zullen hem heel erg missen.

Burgemeester Marc Vanden Bussche van Koksijde: “Sir John Miles – ‘Mister Night of the Proms’ – beroerde ons allemaal met zijn magistrale stem. En in ons hart zal hij verder leven met zijn muziek. Wat zijn we trots om jou op ons Proms-podium te hebben zien stralen! Het gemeentebestuur wenst de familie en vrienden van Sir John Miles veel sterkte toe. Hij zal voor altijd een deel van onze Proms-familie blijven.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.