Home > Missing link langs de Leie tussen Zulte en Waregem wordt aangepakt

Missing link langs de Leie tussen Zulte en Waregem wordt aangepakt

Geschreven op 29 maart 2022 om 16:24 door Mario De Wilde

Tussen de jachthaven van Sint-Eloois-Vijve en de aanlegsteiger in de Pontstraat in Zulte is het jaagpad/fietspad op de rechteroever van de Leie onderbroken. Dit ontbrekend stuk bevindt zich deels op grondgebied Waregem en voor een groter deel op grondgebied Zulte. De Vlaamse Waterweg heeft nu laten weten aan de twee gemeentebesturen dat ze een studiebureau hebben aangesteld die tegen de zomer met een rapport zal komen om die missing link aan te pakken. Raadsleden Nicolas Cuypers van Zulte en Maxim Laporte van Waregem reageren tevreden op de plannen om het jaagpad door te trekken. Ook wordt het project alvast opgenomen in de budgetaanvragen voor toekomstige fietsinvesteringen.

Langs de Oude Leie-arm tussen Zulte en Waregem ontbreekt er 1 stuk van de wandel- en fietsverbinding. Het jaagpad houdt op aan de jachthaven van Zulte en begint terug aan het oude sas in Sint-Eloois-Vijve. Deze 1,4 km is het enige ontbrekende fietsveilige stuk tussen Kortrijk en Deinze. Fietsers en voetgangers die het traject willen vervolgen, moeten nu dit ontbrekende stuk overbruggen via het smalle fietspad (800m) langs de drukke gewestweg N43 of door die weg twee keer te dwarsen via de Kapelhoek. “Veilig is dit allerminst”, reageert Nicolas Cuypers, raadslid voor N-VA Zulte.

Onder impuls van raadsleden Nicolas Cuypers  en Maxim Laporte werd dit onderwerp eind vorig jaar op de agenda van de respectievelijke gemeenteraden geplaatst. Ze vroegen hun gemeentebesturen om een gezamenlijk schrijven te richten aan de bevoegde hogere politieke overheden om dit alsnog aan te pakken. Beide gemeenteraden keurden dit goed. Intussen liet de Vlaamse Waterweg weten dat een studiebureau aangesteld werd om de optimalisatie van de fietsverbinding en de missing link in de jaagpadverbinding langs de Leie te onderzoeken. Dit moet tegen de zomer resulteren in concrete voorstellen. “Het doortrekken van het jaagpad langs de Leie naar Zulte is een must voor een vlotte en veilige fietsverbinding”, aldus Maxim Laporte, raadslid in Waregem.

Tegelijkertijd zal dit project opgenomen worden in de budgetaanvragen voor toekomstige fietsinvesteringen ‘Masterplan Fiets’. Het project krijgt de naam: ‘Missing link fietsverbinding tussen Zulte en Waregem (langs de Oude Leie-arm)’.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.