Home > Mintus Brugge van het OCMW zoekt 20 huishoudhulpen

Mintus Brugge van het OCMW zoekt 20 huishoudhulpen

Geschreven op 14 juli 2021 om 11:58 door Mario De Wilde

Welzijnsvereniging Mintus van het OCMW is dringend op zoek naar 20 bijkomende huishoudhulpen. Op dit moment oefenen al zo’n 200 medewerkers de functie uit. Toch is er een lange wachtlijst van klanten die een beroep willen doen op de dienstverlening van Mintus. Jeroen Bogaert, HR Business Partner bij Mintus: “Het beroep van huishoudhulp is onlangs voor het eerst in de top tien van knelpuntberoepen van de VDAB terechtgekomen. Het effect is ook merkbaar bij Mintus. Er is een lange wachtlijst voor gezinnen die een huishoudhulp willen inschakelen via ons, maar het blijkt niet gemakkelijk om goede werkkrachten te vinden. Daarom vergoedt Mintus vanaf nu alle relevante anciënniteit bij aanwerving van nieuwe huishoudhulpen.”

Pablo Annys, voorzitter van Mintus: “Het is van cruciaal belang dat wij gezinnen op een kwalitatieve manier kunnen ondersteunen in de thuissituatie. Daarom investeren we in onze dienst thuishulp en zoeken we dus 20 extra huishoudhulpen. Omdat we het werk van deze mensen naar waarde willen schatten, voorzien we in een goed salarispakket voor de medewerkers. Bij aanwerving bieden we een gegarandeerd vast loon en maaltijdcheques van € 7 per gewerkte dag. Bovendien vergoeden we voor nieuwkomers in deze job alle relevante anciënniteit die ze elders hebben opgebouwd.”

Naast gunstige arbeidsvoorwaarden wil Mintus duurzame ondersteuning bieden voor huishoudhulpen. Amelie Beuselinck, coördinator dienst Thuishulp: “Elke huishoudhulp krijgt een persoonlijke jobcoach, die de medewerker bijstaat met raad en daad. Daarnaast bieden we bijscholing en opleidingskansen aan. Een aantal huishoudhulpen die al in dienst zijn, volgen vanaf september een opleiding tot zorgkundige. Het traject loopt in samenwerking met verschillende partners en met steun van het Europees Sociaal Fonds. Zo kunnen we deze medewerkers unieke doorgroeikansen bieden. We vinden het immers belangrijk dat de collega’s bij Mintus goed in hun vel zitten. Als zij gelukkig zijn, dan straalt dat af op de klanten.”

Wie interesse heeft in een job als huishoudhulp, kan solliciteren via jobs.mintus.be
Meer inlichtingen: T 050 32 60 42 en personeelsdienst.info@mintus.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.