Home > Minister Weyts investeert € 1,44 miljoen in Vrije Basisschool H. Familie in Izegem

Minister Weyts investeert € 1,44 miljoen in Vrije Basisschool H. Familie in Izegem

Geschreven op 1 oktober 2020 om 17:40 door Mario De Wilde

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert bijna 1,44 miljoen euro in de Vrije Basisschool Heilige Familie Bosmolens van de Prizma-scholengroep.  “Het schooljaar is ondertussen enkele weken ver en de klaslokalen krijgen elke dag weer leergierige leerlingen en ambitieuze leerkrachten over de vloer. Het is belangrijk dat zij in een veilige en comfortabele schoolinfrastructuur les kunnen krijgen en geven”, zegt Weyts. Virginie Derumaux, Izegems gemeenteraadslid en voorzitter van het oudercomité van basisschool Heilige Familie reageert zeer tevreden: “Deze flinke investering is enorm belangrijk voor alle leerlingen, leerlingen en personeelsleden van de basisschool”.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION)  in totaal  1,438 074,93 euro in de Vrije Basisschool Heilige Familie Bosmolens van de Prizma-scholengroep.  “Deze middelen zullen gebruikt worden voor nieuwbouw, verbouwingswerken en eerste uitrusting van de school. De Vlaamse Regering blijft dus  inzetten op de vernieuwing en de modernisering van het onderwijspatrimonium in Izegem. Eerder kregen ook al basisscholen Sint-Rafaël en Heilig Hart, het Prizma-Campus College én de Vrije Basisschool Heilige Familie Vlaamse middelen voor de aanpassing en renovatie van hun schoolinfrastructuur”, zegt gemeenteraadslid Virginie Derumeaux  “Deze investeringen zijn van groot belang voor de vele leerlingen, leraren en personeelsleden  die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken”.

In totaal trekt onderwijsminister Weyts  maar liefst drie miljard in schoolinfrastructuur. Zo gaat in de maand september via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs 10 701 151,83 € naar 102 scholenbouwprojecten in Vlaanderen.  Deze investeringsgolf komt ook de stad Izegem opnieuw ten goede.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.